nieuws

woensdag 10 april 2019

20% van de huurwoningen heeft last van vocht-en schimmelproblemen

Een op de vijf Nederlanders woont in een huis met vocht en schimmel. Dit blijkt uit een onderzoek van het Ministerie van Binnenlandse zaken.De Woonbond wil daarom dat minister Kasja Ollongren snel in actie komt.

Van de oude huurwoningen zit 40% vol met schimmel en vocht.Het gaat hierbij om woningen die voor 1960 zijn gebouwd. Deze problemen leiden tot gezondheidsproblemen zoals hoesten, benauwdheid, allergieën en zelfs astma. SP-kamerlid Sandra Beckerman noemt in het AD dat zij het onverantwoord vindt dat miljoenen Nederlanders – het gaat in totaal om 1,5 miljoen woningen- in dit soort omstandigheden moeten leven. Ook stelt ze dat mensen met de lagere inkomens de dupe worden van de vocht-en schimmelproblemen. Huurders hebben al moeite om elke maand de energierekening te betalen. In de winter zetten ze dan minder snel hun raam open om te ventileren.

Er moet een oplossing komen voor de vocht-en schimmelproblemen. Zo probeerde Beckerman al twee keer een motie door de tweede kamer te loodsen om vochtige woningen op grotere schaal te isoleren. Je slaat dan meerdere vliegen in één klap. Zo komen er betere huizen, bespaart energie en creëert werkgelegenheid. Ook laat Ollongren in het AD weten de problematiek heel serieus te nemen. De minister is met Aedes in overleg over een maatregel die het aantal ongezonde huizen omlaag moet brengen.

Lees hier het volledige artikel

Ook de Huurdersfederatie maakt zich zorgen over het aantal woningen met vocht-en schimmelproblemen. In een huurdersraadpleging van november geven ook huurders in Emmen aan dat achterstallig onderhoud ook invloed heeft op hun leven. Ze krijgen ook gezondheidsklachten door de vocht-en schimmelproblemen. Verder hebben ze een hoge energierekening door slechte isolatie van de woning. Hier moet snel verandering in komen. In een artikel vanuit het bestuur, wordt benoemd dat we de klachten vanuit de huurder mee hebben genomen naar Lefier en samen nu naar een oplossing zoeken. Ook blijven we aandringen op betere communicatie naar de huurder, zodat de klacht van de huurder hopelijk sneller wordt opgepakt.

meer nieuws..

dinsdag 7 mei 2019

Gemeente Emmen zet huurders in de kou door stopzetten subsidie Huurdersfederatie

De Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe kan zich niet langer inzetten voor huurders van commerciële verhuurders omdat de subsidie van de gemeente...

donderdag 2 mei 2019

Hoe (brand)veilig is de woning van een huurder?

Weten huurders wat ze moeten doen als er brand uitbreekt? En kunnen ze hun woning op tijd verlaten? Deze vragen...

donderdag 25 april 2019

Hij komt er weer aan.... De jaarlijkse huuraanpassing

Huurders van Lefier hebben deze week een brief ontvangen met een aankondiging van de jaarlijkse huuraanpassing. Vorig jaar is de...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief