nieuws

dinsdag 27 augustus 2019

2018: Focus op betrokkenheid van huurders

Samen sta je sterker dan alleen, dat is onze kracht. Een kracht die maakt dat huurders serieus genomen worden en als volwaardig worden gezien door gemeente, woningcorporatie en politiek. We werken vanuit het belang van de huurder. In 2018 hebben we dit ook laten zien als gesprekspartner van de gemeente en woningcorporatie. Maar ook stond het mobiliseren en betrekken van de achterban centraal. Immers een goede communicatie met de huurder is cruciaal om te weten wat er speelt in de wijken en dorpen.

Wat hebben wij in 2018 allemaal gedaan? We hebben voor u een opsomming:

  • Onze energiecoach heeft 11 keer een presentatie gegeven over hoe de huurder op eenvoudige wijze, energie kan besparen.
  • De consulent heeft 38 huurders intensief begeleidt die een geschil hadden met hun verhuurder.
  • Van de klachten die binnenkwamen op kantoor ging 37% over tocht en vocht, 13% had te maken met schimmel in de woning, 39% van de klachten ging over de huuraanpassing. 11% ging over geluids-en drugsoverlast.

Lees hier de rest van het jaarverslag.

meer nieuws..

dinsdag 18 februari 2020

De nieuwe WOZ-Waarde is bekend!

Ieder jaar stelt de gemeente de WOZ- waarde van uw woning vast. In de eerste maanden van het jaar worden...

dinsdag 11 februari 2020

Lefier helpt huurders actiever om huurachterstand en ontruimingen te voorkomen

Woningcorporatie Lefier gaat huurders actiever helpen om betaalachterstanden, deurwaarderskosten en ontruimingskosten te voorkomen. Vanaf 10 februari wordt er gewerkt met...

woensdag 29 januari 2020

Lagere stijging huurprijs bij huurwoningen van corporaties

Het wetsvoorstel wijziging huursomstijging is zowel door de Tweede als eerste kamer aangenomen. Hiermee is de lagere huursomstjging die de...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief