https://www.huurdersfederatie.nl

Blokje Om in Emmermeer officieel van start

Tussen het moment van sloop van een woning en nieuwbouw op dezelfde plek zit normaal gesproken een periode van minimaal een jaar. Maar in Emmermeer (Valtherzandweg, W.B Schragestraat, Nijkampenweg en Valterlaan) doet Lefier dat anders. Onder de noemer ”Blokje Om” worden hier 66 woningen gesloopt tot de fundering en direct weer herbouwd. Gisteren was de officiële aftrap van het project. Het bouwbord werd onthuld door 3 bewoners van de tijdelijke bewonerscommissie. Daarnaast gaven Patrick Kip, directeur Dura Vermeer en Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed van Lefier een toelichting op de werkzaamheden.

Eerste blok wordt in 2024 opgeleverd 

Het is voor het eerst in Noord-Nederland dat bouwbedrijf Dura Vermeer in zo’n korte tijd nieuwe woningen plaatst op de plek van de oude woningen. De bewoners hoeven voor de werkzaamheden maar 4 maanden in een tijdelijke wisselwoning te verblijven.  Na het sloopwerk en de nieuwbouw keren de bewoners terug naar hun huidige woning en is het volgende project aan de beurt. Naar verwachting wordt het eerste blok in 2024 opgeleverd. In de zomer van 2025 is volgens planning het laatste blok klaar.

Zoveel mogelijk woningen verduurzamen 

Volgens Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed van Lefier is het doel van Blokje Om, om woningen met een slecht energielabel zoveel mogelijk te verduurzamen. In sommige gevallen is dit geen optie,  bijvoorbeeld omdat de bouwkundige kenmerken van de woning dat niet toelaten of omdat de plattegrond niet meer voldoet. In zo’n geval wijkt Lefier uit naar nieuwbouw. ”En als huurders tevreden zijn op de plek waar zij wonen, is nieuwbouw op dezelfde plaats natuurlijk ideaal.’

De woningen worden modern, energiezuinig en een fractie groter dan de oude huizen. Het resultaat ziet er als volgt uit:

×