nieuws

dinsdag 16 januari 2018

Brandgevaar bij Nefit Topline ketels

Heeft u een Nefit Topline, die is geproduceerd vanaf het jaar 2006 tot 2009? Opgelet. Nefit meldt dat de branderkleppeun nadat ze zijn geopend niet meer goed sluiten. En de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnen in het toestel rookgassen ontsnappen wat ervoor zorgt dat er smeltschade kan ontstaan binnen het apparaat. Dit kan leiden tot brand.

Het gaat hierbij om de volgende toestellen:

  • Topline HR25/HR30
  • Topline Compact HR25/HR30
  • Topline AquaPower  HR25/HR30
  • Topline AquaPower Plus  HR25/HR30

In onderstaande afbeelding ziet u om welke ketel het gaat.

Afbeeldingsresultaat voor nefit topline

Bron: Consumentenbond.nl

Nefit  streeft er naar om de branders van alle apparaten te vervangen door een aangepast branderset, welke onjuiste sluiting voorkomt. In veel gevallen is dat ook gebeurd. Eind 2009 zijn de eerste vervangen door de installateurs of de eigen servicemonteur. Echter zijn nog niet alle betrokken toestellen omgebouwd. Daarom moeten ook de andere 1-branders uit de markt worden gehaald.

Hoe weet ik of dit van toepassing is op mijn ketel? 

Er zijn diverse type ketels. Om te zien of deze waarschuwing op u toestel van toepassing is, dan moet u kijken naar de typeplaat bovenop het toestel. Bij ”model” vindt u het toesteltype. Als het type begint met ”Nefit TopLine” en bevat de cijferreeks linksboven de combinatie 06 (2006), 07 (2007), 08 (2008) of 09 (2009) dan geldt de waarschuwing voor uw toestel. Onderstaande afbeelding betreft een voorbeeld van de typeplaat.

Typeplaat Nefit ketel (bron: Nefit)

Mocht u dezelfde type ketel hebben en hierover nog niet zijn benaderd door de installateur, servicemonteur of verhuurder? Dan is het van belang om hierover contact op te nemen met de verhuurder.

meer nieuws..

donderdag 11 augustus 2022

Het is te heet in mijn huurwoning. Wat kan ik doen?

We krijgen steeds meer te maken met extremere weersomstandigheden. Deze week is er zelfs een hittegolf. Sommige mensen houden ervan,...

maandag 8 augustus 2022

Meer huurders met een huurachterstand

Bijna 4 op de 10 corporaties zag het aantal huurders met een huurachterstand in de eerste maanden van 2022 toenemen....

donderdag 14 juli 2022

Aangepaste openingstijden kantoor

Ons kantoor heeft aangepaste openingstijden deze zomervakantie. We zijn gesloten van vrijdag 22 juli tot vrijdag 19 augustus. Vanaf maandag...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief