nieuws

maandag 16 mei 2022

Breng de energierekening omlaag

Bovenwoning, flat, vrijstaand huis, rijtjeswoning, huurders wonen in allerlei soorten woningen. Toch hebben ze iets gemeen: elke Drentse huurder kan zélf aan de slag met energiebesparing! Hoe dan? Gewoon zo! Door radiatorfolie op te plakken, tochtstrips te plaatsen en LED-lampen te gebruiken bijvoorbeeld. Zo bespaar je al snel veel energie. Goed voor de portemonnee, het klimaat en jouw wooncomfort. Lefier is verantwoordelijk voor grote maatregelen in jouw huis, zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dubbel glas. Maar u mag zelf bepalen welke kleine maatregelen u neemt! Waar kiest u voor? Laat u inspireren en ga aan de slag!

Campagne Gewoon Zo! Drenthe © Fotografie: Martin Hogeboom

Verlies geen warmte 

Misschien denkt u bij een duurzame woning gelijk aan warmtepompen en zonnepanelen, maar u kunt ook klein beginnen. Begin eens met maatregelen die zorgen dat u geen warmte verliest. Want wat u aan warmte niet verliest, hoeft u ook niet bij te stoken. Gewoon zo! Drenthe heeft allerlei tips voor u op een rijtje gezet en laat stap voor stap zien hoe u dit doet. Want een boel kleine maatregelen leveren echt een grote besparing op!

Bespaar € 70 met tochtstrips 

Zo kunt u met alleen al tochtstrips zo’n 70 m3 gas per jaar besparen, wat neerkomt op een jaarlijkse besparing van € 70. Zo bent u goedkoop klaar voor koude nachten of bereid u alvast voor op het najaar!

Campagne Gewoon Zo! Drenthe © Fotografie: Martin Hogeboom

Bespaar op watergebruik of hang een ledlamp op

Wilt u  maatregelen nemen die nu al effect hebben? Denk dan eens aan een waterbesparende douchekop. Een gemiddeld huishouden (2,2 personen) bespaart met een spaardouchekop jaarlijks 7500 liter warm water en bijna 44 m3 gas (samen € 60). En met ledlampen bespaart u per lamp ruim 3 euro per jaar!

Campagne Gewoon Zo! Drenthe © Fotografie: Martin Hogeboom

Wilt u ook Gewoon zo geld en energie besparen? Kijk dan voor meer tips op https://gewoonzodrenthe.nl/

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief