https://www.huurdersfederatie.nl

Burendag 2020: Zet jouw buurman of buurvrouw in het zonnetje.

Het is zaterdag 26 september weer Burendag. Deze dag is in het leven geroepen door het Oranjefonds en Douwe Egberts met als doel dat mensen in de buurt elkaar beter leren kennen. In verband met Corona gaat deze dag er anders uitzien. Er wordt gestimuleerd om activiteiten bij de deur te organiseren  waarbij uiteraard de 1,5 meter in acht wordt genomen. Op de website van het Oranjefonds kun je zien welke activiteiten er bij jou in de buurt worden georganiseerd. 

De dag wordt afgesloten met een online pubquiz. Je kunt samen met jouw buren een team vormen en meespelen van 19:30 uur tot 21:00 uur. Om deel te kunnen nemen aan de Online Burendag Pubquiz heb je sowieso een (stabiele) internetverbinding nodig. Daarnaast is het handig om een scherm (laptop, iPad, televisie) met geluid te hebbe om de livestream te kunnen volgen én een laptop, tablet of smartphone om de antwoorden op in te kunnen vullen. Het is belangrijk dat je als buren veilig kan overleggen en je je hierbij ook houdt aan de RIVM richtlijnen. Bij mooi weer kun je voor de deur zitten met een eigen scherm. Mocht dat niet het geval zijn dan kun je ook via een WhatsApp groep of een ander programma (ZOOM, Skype, Google Hangout) overleggen. Zorg er dan voor dat 1 persoon de teamcaptain wordt en de antwoorden instuurt namens het team. Je kunt je via deze link aanmelden voor de pubquiz.

Een goede buur is beter dan een verre vriend   

In deze bijzondere tijd is het belangrijk om er als buren voor elkaar te zijn. We zijn daarom op zoek gegaan naar buren die altijd klaar staan voor een ander. Burendag is een mooi moment om hen in het zonnetje te zetten:

Trieneke Bakker uit Emmermeer 

Ondanks haar eigen zorgen staat zij altijd voor iedereen klaar. Als lid van de bewonerscommissie heeft zij koffie-en sjoelmiddagen opgezet, speciaal voor eenzame bewoners in de Meerstede. Ze is een steun en toeverlaat, weet veel en geeft goede adviezen. Volgens haar buren is ze een lieve vrouw die wel een bloemetje verdiend.

Jolanda Mulder uit Emmer-Compascuum

Als we het hebben over ”beter een goede buur dan een verre vriend” dan is Jolanda Mulder daar een goed voorbeeld van volgens haar buurvrouw. Ze staat altijd voor haar klaar. Van hulp bieden bij ziekte tot het maken van een CV voor het vinden van een nieuwe baan.  Niets is te gek. Ze is een topper die daarom ook een bloemetje mag krijgen.

Gretha uit Barger Oosterveld 

Haar buren vinden het geweldig dat Gretha altijd voor iedereen klaar staat. Ze heeft een mooie baan. Zorgt voor zowel de buren als heel veel andere mensen. Namens de buren ontvangt zij ook een bloemetje als dank voor alles wat ze doet.

Jenny Oost uit Emmermeer 

Jenny staat klaar voor iedereen klaar volgens haar buurvrouw. Dag en nacht is ze beschikbaar. Zo verzorgt ze o.a. in de vakantieperiode de plantjes van de buren. Sinds kort is Jenny oma geworden van een kleindochter en ook heeft ze een warm hart voor haar familie. Ze verdiend daarom volgens haar buren ook een mooi bloemetje.

Het is mooi dat huurders zo voor elkaar klaarstaan in de eigen buurt. Ook onze bewonerscommissies zetten zich in voor de huurders uit hun eigen complex. Hierdoor weten wij ook wat er allemaal speelt in de wijken. Hartelijk dank daarvoor.

×