https://www.huurdersfederatie.nl

Buurtbemiddeling is de 1e hulp bij burenruzie

Overlast van de buren kan op verschillende manieren plaatsvinden. Te denken valt aan geluidsoverlast en pesterijen, maar ook buitenprobleem zoals verkeerd geplaatste schutting, overhangende takken in de tuin, rook van een barbecue op het balkon van de buren, huisdieren die in de tuin worden overgelaten kunnen zorgen voor ergernissen. Het beste is om dit bespreekbaar te maken met de buren. Maar wat als dat niet lukt? Gelukkig is er dan Buurtbemiddeling.

Buren bedenken samen oplossingen

Inwoners met burenproblemen kunnen zelf – en kosteloos – naar Buurtbemiddeling stappen. Goed opgeleide, deskundige buurtbemiddelaars gaan met beide buren in gesprek. Tijdens een bemiddelingsgesprek zoeken de buren naar oplossingen voor de ervaren problemen. Dit zijn oplossingen die standhouden omdat buren ze samen hebben bedacht. Dat laatste is misschien nog wel belangrijker dan je gelijk krijgen bij een rechter. Ruim 7 van de 10 aangemelde zaken worden naar tevredenheid van bewoners opgelost.

Heb je overlast van de buren? En komt je er niet uit? Dan kun je Buurtbemiddeling inschakelen. Mail naar buurtbemiddeling@sednaemmen.nl of bel naar 06-12813261/0591-680800.

Vind meer informatie over Buurtbemiddeling op de website van Sedna of www.problemenmetjeburen.nl

Dit artikel is tot stand gekomen dankzij Buurtbemiddeling Emmen 

×