nieuws

donderdag 31 oktober 2019

Buurtbemiddeling is de 1e hulp bij burenruzie

Overlast van uw buren kan op verschillende manieren plaatsvinden. Te denken valt aan geluidsoverlast en pesterijen, maar ook buitenprobleem zoals verkeerd geplaatste schutting, overhangende takken in de tuin, rook van een barbecue op het balkon van de buren, huisdieren die in de tuin worden overgelaten kunnen zorgen voor ergernissen. Het beste is om dit bespreekbaar te maken met de buren. Maar wat als dat niet lukt? Gelukkig is er dan Buurtbemiddeling.

Buren bedenken samen oplossingen

Inwoners met burenproblemen kunnen zelf – en kosteloos – naar Buurtbemiddeling stappen. Goed opgeleide, deskundige buurtbemiddelaars gaan met beide buren in gesprek. Tijdens een bemiddelingsgesprek zoeken de buren naar oplossingen voor de ervaren problemen. Dit zijn oplossingen die standhouden omdat buren ze samen hebben bedacht. Dat laatste is misschien nog wel belangrijker dan je gelijk krijgen bij een rechter. Ruim 7 van de 10 aangemelde zaken worden naar tevredenheid van bewoners opgelost.

Heeft u overlast van de buren? En komt u er niet uit? Dan kunt u Buurtbemiddeling inschakelen. U kunt mailen naar buurtbemiddeling@sednaemmen.nl of bellen naar 06-12813261/0591-680800.

U kunt meer informatie over Buurtbemiddeling vinden op de website van Sedna of www.problemenmetjeburen.nl

Dit artikel is tot stand gekomen dankzij Buurtbemiddeling Emmen 

 

meer nieuws..

dinsdag 18 februari 2020

De nieuwe WOZ-Waarde is bekend!

Ieder jaar stelt de gemeente de WOZ- waarde van uw woning vast. In de eerste maanden van het jaar worden...

dinsdag 11 februari 2020

Lefier helpt huurders actiever om huurachterstand en ontruimingen te voorkomen

Woningcorporatie Lefier gaat huurders actiever helpen om betaalachterstanden, deurwaarderskosten en ontruimingskosten te voorkomen. Vanaf 10 februari wordt er gewerkt met...

woensdag 29 januari 2020

Lagere stijging huurprijs bij huurwoningen van corporaties

Het wetsvoorstel wijziging huursomstijging is zowel door de Tweede als eerste kamer aangenomen. Hiermee is de lagere huursomstjging die de...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief