https://www.huurdersfederatie.nl

De nieuwe WOZ-Waarde is bekend!

Ieder jaar stelt de gemeente de WOZ- waarde van jouw woning vast. In de eerste maanden van het jaar worden huurders hierover geïnformeerd. Vooral als je woont in een sociale huurwoning is het belangrijk om deze waarde goed te bekijken. De maximale toegestane huurprijs van de huurwoning hangt namelijk mede af van de WOZ-Waarde.

Wat is de WOZ-Beschikking?

Dit jaar ontvang je de WOZ-Waarde met peildatum 1 januari 2019. In de meeste gemeenten ontvangt je geen brief die uitsluitend gaat over de WOZ-Waarde. In een bericht over gemeentelijke heffingen die je moet betalen (zoals afvalstofheffing) wordt ook vermeld wat de WOZ-Waarde van de woning is. Dat is jouw WOZ-Beschikking. Niet iedere gemeente verstuurt de WOZ-beschikking op hetzelfde moment. Als je ervoor gekozen hebt om berichten van de overheid uitsluitend digitaal te ontvangen, dan krijgt je geen papieren post over WOZ-Waarde.

Ben je benieuwd naar de WOZ-Waarde van uw huurwoning? Dan kun je ook kijken op de website van het WOZ-Waardeloket. 

Is het mogelijk om bezwaar te maken tegen de WOZ-Waarde? 

Betaal je al een huurprijs die dicht in de buurt komt van de huurprijs wat maximaal is toegestaan? Bezwaar maken is zeker de moeite waard. Een lagere WOZ-Waarde kan dan zorgen voor een ‘maximaal toegestane huurprijs’ die lager is dan de huur die je betaalt. Jouw verhuurder moet dan dan huurverlaging geven. Weigert jouw verhuurder dit? Dan kun je via de Huurcommissie een huurverlaging afdwingen. Tot 6 weken na ontvangst heb je de tijd om bezwaar te maken.

×