https://www.huurdersfederatie.nl

Drenthe heeft hoogste huurstijging

Huurders kregen dit jaar de hoogste huurstijging in 6 jaar tijd. Landelijk stegen de huurders gemiddeld met 2,9%. In Drenthe lag het gemiddelde iets hoger, daar zijn de huren met 3% gestegen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS die gisteren naar buiten zijn gebracht.

De gemiddelde huurverhoging per 1 juli 2020 is hoger dan vorig jaar: 2,7% tegen 2% in 2019. Dit komt door de hogere inflatie. In ruim 30% van de gevallen verhoogden de woningcorporaties de huren met het inflatiepercentage. Voor 2020 was de maximale toename 2,6%. Hierbij tellen onder meer bij bewonerswisseling niet mee, waardoor de gemiddelde huurstijging bij corporaties iets hoger kan uitvallen.

Drenthe: van laagste naar hoogste huurstijging 

Drenthe had al jaren de laagste huurstijging van Nederland, maar heeft dit jaar samen met Noord- en Zuid Holland de grootste huurstijging. De oorzaak van de regionale verschillen zijn de verschillen in huurstijging bij bewonerswisselingen. Het effect van een wisseling van huurders in Drenthe is 0,2%. Dat houdt in dat de huurverhoging voor huurders die niet verhuizen gemiddeld 2,8% is. Dat is net zo hoog als in Rotterdam en Den Haag. Tevens is het de hoogste gemiddelde stijging van alle provincies.

Lees op de website van het CBS de rest van de resultaten. 

meer interessante artikelen over

Drenthe Huurstijging
×