nieuws

dinsdag 20 juli 2021

Drentse woningcorporaties bouwen gezamenlijk 200 woningen per jaar.

Woningcorporaties Lefier, Actium, Woonservice, Wold& Waard zijn gaan samenwerken  met Dura Vermeer en Trebbe Wonen voor de bouw van 200 huurwoningen per jaar. Eind dit jaar wordt er gestart met de bouw van de eerste woningen.

Kosten besparen op de bouw van huurwoningen

De samenwerking valt onder het project ”De Bouwstroom’. Het doel is om kosten te besparen op het bouwen van huurwoningen en te werken op een veel effectievere manier. Woningcorporaties moeten daarbij meer samenwerken. Zo kopen woningcorporaties meer bestaande ideeën, in plaats van dat ze nieuwe ideeën ontwikkelen. Daarnaast zijn ze ook gezamenlijk opdrachtgever.

Rol van Lefier

Lefier bouwde nieuwe woningen op de traditionele manier. Maar zij zien ook dat de kosten stijgen en er te weinig bouwmaterialen zijn. Hiermee staat de bouw van sociale huurwoningen onder druk. Door mee te doen kunnen ze zich houden aan de opdracht: zorgen voor voldoende, betaalbare en energiezuinige huurwoningen.

Wilt u meer weten over het project ”Bouwstroom”? Aedes legt in 1 minuut uit wat dit inhoudt.

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief