nieuws

donderdag 5 september 2019

Drentse woningcorporaties hebben plannen voor bouw circulaire huurwoningen

Als het ligt aan de Drentse woningcorporaties ligt dan wordt er per 2040 circulair gebouwd en gerenoveerd. Met als doel betaalbare en comfortabele huurwoningen in de toekomst. Binnen een proeftuin genaamd ”Drenthe Woont Circulair” hopen de corporaties gezamenlijk een duurzame doorbraak in de sociale woningbouw op te leveren.

70 nieuwbouwwoningen en 40 sloopwoningen

Binnen een Drentse praktijkproeftuin hebben de Drentse woningcorporaties zes verschillende pilotprojecten ingebracht, zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. In totaal gaat het om 70 nieuwbouwwoningen en 40 sloopwoningen verspreid door heel Drenthe. Volgens Jaap Boekholt, directeur-bestuurder woningcorporatie De Volmacht wordt de proeftuin een proces van experimenteren waarbij ook echt wordt gebouwd, in plaats van vergaderen over de noodzaak hiervan.

Samen ontdekken door te doen.

Onder het motto ”samen ontdekken door te doen”wordt er onderzocht naar hoe de toekomstige generatie huurders straks wonen. De woningcorporaties Lefier, Actium, Domesta, Stichting Eelder woningbouw, Woonborg, Woningstichting de Volmacht, Woonconcept en Woonservice kijken met een frisse blik naar deze maatschappelijke opgave. Volgens de corporaties wordt circulair wonen de nieuwe standaard voor woningbouw. ”In 2040 is er een circulaire bouwwereld gerealiseerd. Daar gaan we voor.”

Maar wat moet men nou voorstellen als het gaat om circulair bouwen. Het onderstaande filmpje geeft u een beeld van hoe een woning er in de toekomst uit moet zien.

meer nieuws..

dinsdag 18 februari 2020

De nieuwe WOZ-Waarde is bekend!

Ieder jaar stelt de gemeente de WOZ- waarde van uw woning vast. In de eerste maanden van het jaar worden...

dinsdag 11 februari 2020

Lefier helpt huurders actiever om huurachterstand en ontruimingen te voorkomen

Woningcorporatie Lefier gaat huurders actiever helpen om betaalachterstanden, deurwaarderskosten en ontruimingskosten te voorkomen. Vanaf 10 februari wordt er gewerkt met...

woensdag 29 januari 2020

Lagere stijging huurprijs bij huurwoningen van corporaties

Het wetsvoorstel wijziging huursomstijging is zowel door de Tweede als eerste kamer aangenomen. Hiermee is de lagere huursomstjging die de...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief