nieuws

donderdag 5 september 2019

Drentse woningcorporaties hebben plannen voor bouw circulaire huurwoningen

Als het ligt aan de Drentse woningcorporaties ligt dan wordt er per 2040 circulair gebouwd en gerenoveerd. Met als doel betaalbare en comfortabele huurwoningen in de toekomst. Binnen een proeftuin genaamd ”Drenthe Woont Circulair” hopen de corporaties gezamenlijk een duurzame doorbraak in de sociale woningbouw op te leveren.

70 nieuwbouwwoningen en 40 sloopwoningen

Binnen een Drentse praktijkproeftuin hebben de Drentse woningcorporaties zes verschillende pilotprojecten ingebracht, zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. In totaal gaat het om 70 nieuwbouwwoningen en 40 sloopwoningen verspreid door heel Drenthe. Volgens Jaap Boekholt, directeur-bestuurder woningcorporatie De Volmacht wordt de proeftuin een proces van experimenteren waarbij ook echt wordt gebouwd, in plaats van vergaderen over de noodzaak hiervan.

Samen ontdekken door te doen.

Onder het motto ”samen ontdekken door te doen”wordt er onderzocht naar hoe de toekomstige generatie huurders straks wonen. De woningcorporaties Lefier, Actium, Domesta, Stichting Eelder woningbouw, Woonborg, Woningstichting de Volmacht, Woonconcept en Woonservice kijken met een frisse blik naar deze maatschappelijke opgave. Volgens de corporaties wordt circulair wonen de nieuwe standaard voor woningbouw. ”In 2040 is er een circulaire bouwwereld gerealiseerd. Daar gaan we voor.”

Maar wat moet men nou voorstellen als het gaat om circulair bouwen. Het onderstaande filmpje geeft u een beeld van hoe een woning er in de toekomst uit moet zien.

meer nieuws..

dinsdag 27 september 2022

Vragenlijst geluidsoverlast: We geven niet op!

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat huurders de tijd namen om mee te doen aan onze vragenlijst...

dinsdag 20 september 2022

Een nieuwe bewonerscommissie voor huurders van appartementencomplex Het Waal (401-442)

Een bewonerscommissie komt op voor de huurders uit een bepaalde wijk of complex. In appartementencomplex Het Waal is geen bewonerscommissie...

maandag 12 september 2022

Een energiepakket voor huurders van Lefier

De energieprijs is de afgelopen maanden duurder geworden. Om ervoor te zorgen dat de kosten minder snel stijgen, kunt u...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief