nieuws

donderdag 5 september 2019

Drentse woningcorporaties hebben plannen voor bouw circulaire huurwoningen

Als het ligt aan de Drentse woningcorporaties ligt dan wordt er per 2040 circulair gebouwd en gerenoveerd. Met als doel betaalbare en comfortabele huurwoningen in de toekomst. Binnen een proeftuin genaamd ”Drenthe Woont Circulair” hopen de corporaties gezamenlijk een duurzame doorbraak in de sociale woningbouw op te leveren.

70 nieuwbouwwoningen en 40 sloopwoningen

Binnen een Drentse praktijkproeftuin hebben de Drentse woningcorporaties zes verschillende pilotprojecten ingebracht, zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. In totaal gaat het om 70 nieuwbouwwoningen en 40 sloopwoningen verspreid door heel Drenthe. Volgens Jaap Boekholt, directeur-bestuurder woningcorporatie De Volmacht wordt de proeftuin een proces van experimenteren waarbij ook echt wordt gebouwd, in plaats van vergaderen over de noodzaak hiervan.

Samen ontdekken door te doen.

Onder het motto ”samen ontdekken door te doen”wordt er onderzocht naar hoe de toekomstige generatie huurders straks wonen. De woningcorporaties Lefier, Actium, Domesta, Stichting Eelder woningbouw, Woonborg, Woningstichting de Volmacht, Woonconcept en Woonservice kijken met een frisse blik naar deze maatschappelijke opgave. Volgens de corporaties wordt circulair wonen de nieuwe standaard voor woningbouw. ”In 2040 is er een circulaire bouwwereld gerealiseerd. Daar gaan we voor.”

Maar wat moet men nou voorstellen als het gaat om circulair bouwen. Het onderstaande filmpje geeft u een beeld van hoe een woning er in de toekomst uit moet zien.

meer nieuws..

maandag 16 september 2019

Kwart van de huurders komt niet rond

25% van de huurders lukt het niet om rond te komen door hoge woonlasten. Dit blijkt uit cijfers van het...

donderdag 5 september 2019

Drentse woningcorporaties hebben plannen voor bouw circulaire huurwoningen

Als het ligt aan de Drentse woningcorporaties ligt dan wordt er per 2040 circulair gebouwd en gerenoveerd. Met als doel...

dinsdag 27 augustus 2019

2018: Focus op betrokkenheid van huurders

Samen sta je sterker dan alleen, dat is onze kracht. Een kracht die maakt dat huurders serieus genomen worden en...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

captcha