https://www.huurdersfederatie.nl

Een nieuwe website: Denk en praat mee over het huren bij Lefier

We zijn de afgelopen jaren druk bezig geweest om het contact met onze achterban te verbeteren.  We doen dit door het organiseren van achterbanraadplegingen en bijeenkomsten. Ons doel is: Zorgen dat je mee kan denken en praten over het huren bij Lefier. Met onze nieuwe website vertellen we je graag hoe we je vertegenwoordigen.

Waar zetten we ons voor in? 

De Huurdersfederatie zet zich in voor voldoende, goede en betaalbare huurwoningen in de gemeente Emmen. Wij vinden dat de huren betaalbaar moeten blijven. Voor ieder inkomen moet er een geschikte huurwoning zijn. Niet alleen de huren moeten betaalbaar zijn, maar ook de totale woonlasten. Denk bijvoorbeeld aan de energiekosten en afvalstoffenheffing.

Goed onderhoud is ook een punt van aandacht. Een deel van de huurwoning is 45 jaar of ouder. Dagelijks horen we dat de kwaliteit te wensen over laat. We vinden het belangrijk dat de huurwoningen van Lefier een basiskwaliteit hebben die past bij deze tijd. Vocht-, tocht- en schimmelproblemen horen daar niet bij.

Het is belangrijk dat woningen op de juiste plek worden gebouwd. We vinden dat hiervoor meer naar de behoefte moet worden gekeken in plaats van naar het aanbod.

Tot slot zijn we voorstander voor het verduurzamen van huurwoningen, omdat de de energielasten zo omlaag gaan. Ook is het belangrijk dat de uitvoering goed verloopt. Vaak is het verduurzamen van een huurwoning een ingreep die veel tijd kost en huurders veel overlast bezorgt. Door tijdelijke bewonerscommissies te begeleiden en regelmatig te overleggen met Lefier over de voortgang van een project, houden we in de gaten of alles goed gaat. We vinden daarnaast dat het verduurzamen van huurwoningen niet mag leiden tot hogere huurprijzen.

Lees hier onze speerpunten. 

We houden je op de hoogte van het laatste nieuws 

Wat speelt er in en rondom jouw huurwoning? Lees het laatste nieuws. Verder is het mogelijk om het Sociaal Statuut van Lefier in te zien. In het Sociaal Statuut staan de afspraken die zijn gemaakt tussen Lefier en de huurdersorganisaties over vergoedingen waar huurders recht op hebben tijdens werkzaamheden.

Meer contact met bewonerscommissies. 

Bewonerscommissies zijn belangrijke gesprekspartners. Zij weten het beste wat er speelt in hun wijk of complex. Is er bij jou in de buurt een bewonerscommissie actief? En hoe werken wij met hen samen? Bekijk de pagina over bewonerscommissies. 

Lefier wil 1.500 huurwoningen verduurzamen in Emmen, Midden-Groningen, Groningen en Stadskanaal. We richten in de wijken die aan de beurt zijn een tijdelijke bewonerscommissie op. Op dit moment zijn we actief in de volgende wijken:

Meer weten?

Heb je een vraag? Wil je een bewonerscommissie oprichten of kom je er niet uit met Lefier? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder. Ook ben je van harte welkom om mee te doen aan ons huurderspanel. Doe met ons mee. 

×