nieuws

woensdag 13 maart 2019

Energierekening huishoudens omlaag!

De energierekening voor huishoudens gaat omlaag en er komt een CO2 heffing voor bedrijven. Dit is een reactie van Mark Rutte op de doorberekeningen van de klimaatplannen voor het Centraal planbureau en Planbureau voor de Leefomgeving. Op dit moment wordt er een belastingverhoging doorgevoerd op de energierekening, vanaf 2020 draaien ze dit terug.

Minder belasting voor huishoudens

Uit de klimaatplannen blijkt dat het pakket met maatregelen niet bijdraagt om een CO2 reductie van 49% te behalen. En ook gaan huishoudens met een laag inkomen er het meest op achteruit. Dat is niet helemaal de bedoeling, daarom wordt er door het kabinet aanvullende maatregelen getroffen. Zo willen ze de belasting voor huishoudens verlagen en die van bedrijven verhogen, laat premier Mark Rutte weten op Nu.nl. Het gaat specifiek om een herverdeling tussen burgers en bedrijven van een opslag op de energierekening. Nu is de situatie zo dat bedrijven veel meer energie verbruiken. De verhouding wordt daarom een derde voor huishoudens en twee derde voor bedrijven.

 

meer nieuws..

donderdag 18 juli 2019

Let op gewijzigde openingstijden

donderdag 18 juli 2019

Tweede kamer wil bescherming voor huurders in onzuinige woningen

Ziet u de gasrekening stijgen, maar weigert uw verhuurder om de woning te verduurzamen? De Tweede Kamer wil hier verandering...

maandag 24 juni 2019

Overlast van mijn buren. Wat nu?

Het is belangrijk om te wonen in een prettige buurt. Hierbij is het erg vervelend als u overlast ervaart van...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

captcha