https://www.huurdersfederatie.nl

Extra huishoudens komen in aanmerking voor huurtoeslag

Door een wijziging op de wet van huurtoeslag komen 115.000 extra huishoudens vanaf 1 januari 2020 in aanmerking voor huurtoeslag. Dit is een gevolg van het wegvallen van de harde inkomensgrenzen. Goed nieuws dus als u tussen wal en schip valt.

Voorkomen van armoedeval 

Voor éénpersoonshuishoudens ligt deze grens dit jaar op €22.700,-. Verdiend u een euro meer dan komt u recht op huurtoeslag te vervallen. Met het wegvallen van de harde inkomensgrenzen wordt dit anders. Heeft u een hoger inkomen dan loopt de huurtoeslag geleidelijk terug. Voor de 115.000 huishoudens die buiten de boot vallen is het  mooi meegenomen. Volgens directeur van de Woonbond Paulus Jansen voorkomt de nieuwe maatregel een armoedeval. ”We zagen dat huishoudens die een klein beetje meer gingen verdien, er financieel op achteruit gingen omdat ze het gehele recht op huurtoeslag daardoor kwijtraakten”. Geeft hij als reactie op een artikel van de Woonbond.

Hoe weet u of u in aanmerking komt?

Huurders kunnen op de website van de Belastingdienst controleren of ze in aanmerking komen voor huurtoeslag in 2020. Of u huurtoeslag krijgt is afhankelijk van een aantal dingen: Het inkomen, huishoudtype, hoogte van de huurprijs.

meer interessante artikelen over

Huurders Huurprijs huurtoeslag
×