https://www.huurdersfederatie.nl

Feestelijke opening Troubadour: een leuke kennismaking met de buren

Het nieuwe gebouw van Lefier de Troubadour is op vrijdag 17 september officieel geopend. Tijdens deze middag werden de nieuwe bewoners van de flat getrakteerd door Lefier op een hapje, een drankje en een leuke goodiebag. Daarnaast werd het gebouw twee keer feestelijk geopend. De eerste keer was speciaal voor genodigden. De opening werd gedaan door wethouder Jisse Otter en directeur Maatschappelijk Presteren Ton Timmermans. Als start voor het feest voor de bewoners knipte Elles Dost (directeur-bestuurder van Lefier) samen met een huurder uit de flat het lint door. Een mooie start van een nieuwe toekomst voor de huurders van ruim 60 appartementen.

Lagere woonlasten voor huurders 

De Troubadour staat aan de Middenhaag in Emmermeer. Bewoners die de deur uitlopen staan binnen 2 minuten in het winkelcentrum  van de wijk. De flat is een toevoeging van de flats Alt, Solo en Sopraan, die er al een langere tijd staan. Een mooie toevoeging van het aanbod in Emmen vindt wethouder Jisse Otter. Hij is blij dat de werkzaamheden zijn afgerond zei hij in zijn toespraak: ”Er is veel behoefte aan deze woningen”. Ook directeur Maatschappelijk Presteren van Lefier Ton Timmermans is blij met de oplevering. Hij vindt het gebouw een voorbeeld voor duurzaamheid. Alles is gericht op duurzame aanpak, comfort en leefbaarheid. Huurders van de appartementen hebben hierdoor lage woonlasten.

Troubadour zorgt voor verbinding 

De woningen zijn in juni 2021 opgeleverd door Lefier en zijn allemaal verhuurd. Een deel van de huurders is nog bezig met het verhuizen van de laatste spullen naar het nieuwe appartement. In de flat woont een mix van jonge en oudere mensen. Daarnaast woont iedereen er voor het eerst en dat zorgt voor verbinding. Zo helpen buren elkaar met bijvoorbeeld het behangen van de muren en het tillen van spullen. Dit zorgt voor een goede sfeer.

Bekijk een korte sfeerimpressie van Lefier

×