https://www.huurdersfederatie.nl

Geen energietoeslag van 1300 euro voor inwoners uit Emmen

Inwoners uit de gemeente Emmen die recht hebben op energietoeslag, ontvangen geen energietoeslag van 1300 euro. Wel krijgen ze een voorschot van 500 euro. Voor het uitkeren van de energietoeslag van 1300 euro is een wetswijziging nodig. De nieuwe wet wordt rond de zomer verwacht. Na de invoering van deze wet mogen gemeenten pas de volledige energietoeslag uitbetalen.

Hoe ontvang je de toeslag van 500 euro 

Heb je een inkomen tot maximaal 120% van het sociaal minimum en ben je bekend bij gemeente Emmen? Je ontvangt dan voor 1 maart 2023 een voorschot van 500 euro energietoeslag op de rekening. Zijn je gegevens niet bekend bij de gemeente? Dan kan je vanaf vandaag energietoeslag aanvragen. Je ontvangt dan ook het voorschot van 500 euro. Vraag je voor 1 mei het voorschot aan? Dan staat het bedrag voor 1 juli op je rekening.

Wethouder Raymond Wanders baalt van de boodschap die hij moet brengen:

Het voorschot van 500 euro is een vervelend boodschap voor inwoners. Zij rekenen op een bedrag van 1300 euro en krijgen voorlopig alleen een voorschot van 500 euro. Als gemeente zijn wij genoodzaakt de veranderde wetgeving vanuit Den Haag te volgen. Zodra er rond
de zomer duidelijkheid is over de totale hoogte van de energietoeslag, betalen wij dit uit”

×