nieuws

woensdag 16 mei 2018

Geen vervangende nieuwbouw voor flats Meerstraat

Er komt geen vervangende nieuwbouw op de van de flats die worden gesloopt aan de Meerstraat. Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens een informatiebijeenkomst voor bewoners, georganiseerd door Lefier en de pandeigenaar. Het terrein wordt na de sloop van de flats gebruikt als groenstrook, waarbij het een verlengstuk wordt van het aangrenzende wijkpark van Emmermeer.

Niet meer haalbaar om op te knappen 

Vorige week werd bekendgemaakt dat de uit 1951 stammende flats aan de Meerstraat worden gesloopt. Naar verwachting zal dit in 2019 gaan gebeuren. Volgens Lefier is het niet meer haalbaar om de flats te verduurzamen en op te knappen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een sloopbesluit waarop wij positief hebben geadviseerd.

Vervangende woonruimte voor huurders 

Voor de huurders kwam de sloop niet als een verrassing. De meeste mensen hebben het wel zien aankomen. Tijdens de bijeenkomst heeft Lefier beloofd dat er voor alle huurders wordt gekeken naar een vervangende woonruimte en hierbij geldt een verhuisvergoeding. De rechten en plichten die gelden bij sloop en nieuwbouw staan beschreven in het sociaal statuut dat is opgesteld door Lefier in samenwerking met de huurdersorganisaties.

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief