nieuws

dinsdag 7 mei 2019

Gemeente Emmen zet huurders in de kou door stopzetten subsidie Huurdersfederatie

De Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe kan zich niet langer inzetten voor huurders van commerciële verhuurders, omdat de subsidie van de gemeente Emmen per 1 januari 2020 wordt stopgezet. Het gaat om circa 2500 huurders die vanaf 2020 niet meer kunnen rekenen op hulp van de Huurdersfederatie, bij een geschil met hun verhuurder.

Huurders staan in de kou

Op dit moment hebben veel huurders te kampen met stijgende energielasten. Juist bij commerciële verhuurders worden relatief veel huurwoningen aangeboden met slechte energie labels (label F of G), met als gevolg voor de huurder stijgende energielasten door bijvoorbeeld slechte isolatie. Daarnaast heeft deze groep huurders te maken met grotere huurstijgingen dan huurders van woningcorporaties. Ook is er vaker sprake van achterstallig onderhoud. Door het wegvallen van de subsidie per ingang van 1 januari 2020, staat deze groep huurders in de kou.

Opgeven is geen optie 

In maart 2019 heeft de Huurdersfederatie een brief gestuurd naar de gemeenteraad, waarin ze de raad heeft verzocht om niet in te stemmen met het stopzetten van de subsidie. De Raad heeft echter het voornemen van de gemeente overgenomen. Binnenkort volgt er een gesprek met de portefeuillehouder van de gemeente. De Huurdersfederatie is benieuwd naar hoe het nu verder moet en kijkt uit naar het gesprek.

 

meer nieuws..

donderdag 18 juli 2019

Let op gewijzigde openingstijden

donderdag 18 juli 2019

Tweede kamer wil bescherming voor huurders in onzuinige woningen

Ziet u de gasrekening stijgen, maar weigert uw verhuurder om de woning te verduurzamen? De Tweede Kamer wil hier verandering...

maandag 24 juni 2019

Overlast van mijn buren. Wat nu?

Het is belangrijk om te wonen in een prettige buurt. Hierbij is het erg vervelend als u overlast ervaart van...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief