https://www.huurdersfederatie.nl

Zaterdag 1 april: Haal een gratis energiebespaarpakket op

Op zaterdag 1 april (geen grap)  kan je in de binnenstad van Emmen een gratis energiebespaarpakket ophalen. Voor de Grote Kerk in Emmen staat vanaf 10:00 uur een stand van Gewoonzo!. Hier kunnen zowel huurders als woningeigenaren terecht. De stand is te herkennen aan het logo in de groene en oranje kleuren van de campagne: ”Drenthe op weg naar Energieneutraal wonen, Gewoon Zo!. Naast dat je een energiebespaarpakket kan halen, zijn ook de energiecoaches van Emmen Geeft Energie aanwezig voor gratis advies.

Waar bestaat het pakket uit? 

Voor huurders bestaat het energiebespaarpakketje uit een checklist waarmee ze kunnen zien hoeveel ze kunnen besparen met welke maatregel en een rol tochtband. Hiermee kunnen zij direct een kleine energiebesparende maatregel in hun woning doen.  Met het uitdelen van deze pakketjes wil de provincie Drentse inwoners helpen om hun energiegebruik te verlagen en zo geld te besparen op de energierekening. Daarnaast zorgen energiebesparende maatregelen ook voor meer wooncomfort en draagt het bij aan de vermindering van CO2 uitstoot.

Gewoon zo!
Het uitdelen van energiebespaarpakketjes is onderdeel van de campagne ‘Drenthe op weg naar energieneutraal, Gewoon zo!’ Een campagne van provincie Drenthe om Drenten te stimuleren om energie te besparen. In het kader van deze campagne is er onder andere een subsidieregeling voor isolatie beschikbaar voor huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum en worden wekelijks bespaartips gedeeld via Instagram en Facebook. Allemaal om Drenten op weg te helpen met energiebesparing en te laten zien dat energie besparen niet moeilijk is. Meer informatie over de campagne is te vinden op gewoonzodrenthe.nl.

×