nieuws

woensdag 14 oktober 2020

Heeft u moeite met Thuiskompas? In de bibliotheek kunt u hulp krijgen

Bent u op zoek naar een nieuwe huurwoning en heeft u geen idee hoe u verder komt met Thuiskompas? U kunt hulp krijgen om een passende huurwoning te vinden. Thuiskompas en Drentse bibliotheken werken sinds vorige week samen om mensen op weg te helpen bij het gebruik van Thuiskompas op de computer.

De samenwerking kon door de coronamaatregelen niet uitgebreid worden gevierd. Annelies Bakelaar (Biblionet Drenthe), Bert Moormann (bestuurder woningcorporatie Domesta) en Hans van Gellecom ondertekenden vanuit huis de samenwerkingsovereenkomst vanwege de aangescherpte maatregelen.

Thuiskompas is in in april gelanceerd. Op deze website staat al het woningaanbod van de Drentse woningcorporaties. Mensen die op zoek zijn naar een huurwoning kunnen zich inschrijven via www.thuiskompas.nl. Staat u al ingeschreven bij één van de Drentse woningcorporaties dan kunt u nog tot 31 oktober u inschrijving activeren.

Hoe kunt u gebruik maken van de hulp? 

Heeft u vragen over het gebruik van de website dan kunt u bellen naar de helpdesk van Thuiskompas: 085 – 20 20 007. Mochten zij er niet met u uitkomen dan verwijzen ze u door naar de bibliotheek. De medewerkers van de bibliotheek helpen u dan op weg met uw vraagstuk. Bijvoorbeeld bij de aanvraag van een inkomensverklaring of het aanmaken van een profiel.

De bibliotheken zijn helemaal coronaproof. Om 1,5 meter afstand te kunnen houden hebben de computers twee beeldschermen en zijn er spatschermen geplaatst. Ook wordt er gewerkt met handschoenen en mondkapjes. Mensen die gebruik willen maken van deze voorziening wordt aangeraden om niet zomaar binnen te komen lopen. Hier kunt u zien waar u terecht kunt in Emmen. 

 

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief