https://www.huurdersfederatie.nl

Heb je moeite met Thuiskompas? In de bibliotheek kun je hulp krijgen

Ben je op zoek naar een nieuwe huurwoning en heb je geen idee hoe Thuiskompas werkt?  Je kunt hulp krijgen om een passende huurwoning te vinden. Thuiskompas en Drentse bibliotheken werken sinds vorige week samen om mensen op weg te helpen bij het gebruik van Thuiskompas op de computer.

De samenwerking kon door de coronamaatregelen niet uitgebreid worden gevierd. Annelies Bakelaar (Biblionet Drenthe), Bert Moormann (bestuurder woningcorporatie Domesta) en Hans van Gellecom ondertekenden vanuit huis de samenwerkingsovereenkomst vanwege de aangescherpte maatregelen.

Thuiskompas is in in april gelanceerd. Op deze website staat al het woningaanbod van de Drentse woningcorporaties. Mensen die op zoek zijn naar een huurwoning kunnen zich inschrijven via www.thuiskompas.nl. Sta je al ingeschreven bij één van de Drentse woningcorporaties dan kun je nog tot 31 oktober u inschrijving activeren.

Hoe kunt u gebruik maken van de hulp? 

Heb je vragen over het gebruik van de website dan kun je bellen naar de helpdesk van Thuiskompas: 085 – 20 20 007. Mochten zij er niet met jou uitkomen dan verwijzen ze je door naar de bibliotheek. De medewerkers van de bibliotheek helpen je dan op weg met uw vraagstuk. Bijvoorbeeld bij de aanvraag van een inkomensverklaring of het aanmaken van een profiel.

De bibliotheken zijn helemaal coronaproof. Om 1,5 meter afstand te kunnen houden hebben de computers twee beeldschermen en zijn er spatschermen geplaatst. Ook wordt er gewerkt met handschoenen en mondkapjes. Mensen die gebruik willen maken van deze voorziening wordt aangeraden om niet zomaar binnen te komen lopen. Hier kunt je zien waar je terecht kunt in Emmen. 

×