nieuws

dinsdag 7 september 2021

Heeft u recht op een eenmalige huurverlaging?

Huurt u bij Lefier? Is uw inkomen in 2020 of 2021 gedaald? Dan heeft u misschien recht op een eenmalige huurverlaging. We leggen u uit hoe dit werkt.

Wat is een eenmalige huurverlaging?

Er is dit jaar een wettelijke regeling wat huurders met een laag inkomen en hoge huur recht geeft op een eenmalige huurverlaging. Huurders die in 2019 een laag inkomen hadden, hebben de huurverlaging al gekregen via de woningcorporatie. Maar het kan ook zijn dat uw inkomen door de coronacrisis omlaag is gegaan. In deze situatie kan het zomaar zijn dat u recht heeft op een eenmalige verlaging van de huur.

Wanneer kom ik in aanmerking voor eenmalige huurverlaging? 

U moet de eenmalige huurverlaging zelf aanvragen, omdat Lefier niet weet wat u inkomen is over 2020. In de volgende gevallen kunt u in aanmerking komen voor de eenmalige huurverlaging:

  • Woont u alleen?. Uw kale huur is hoger dan €633,25 per maand en uw  jaarinkomen is lager dan €23.725. Of lager dan €23.650 als uw AOW hebt.
  • Je woont met iemand samen. De kale huur is hoger dan €633,25 en jullie gezamenlijke inkomen is lager dan €32.200. Of lager dan €32.075 als jij -of degene met wie je samenwoont- al AOW heeft.
  • Je woont met z’n drieën of met nog meer. De kale huur is hoger dan €678,66 en jullie gezamenlijke inkomen is lager dan €32.200. Of lager dan €32.075 als minstens één van jullie al AOW hee

Hoe kan ik een eenmalige huurverlaging aanvragen? 

Het is niet heel moeilijk om een eenmalige huurverlaging aan te vragen. U kunt inloggen bij Mijn Lefier. Hier klikt u op het blokje met ”Eenmalige huurverlaging aanvragen”. Mocht u dat te lastig vinden? Dan kunt u ook een brief sturen. De Woonbond heeft hiervoor een voorbeeldbrief beschikbaar die u kunt gebruiken.

Bij de aanvraag moet u ook een aantal bewijsstukken leveren. Deze zijn als volgt:

  • Een salaris of uitkeringsspecificatie
  • Een verklaring van het aantal personen in uw huishouden. Dit mag een verklaring zijn die u zelf heeft opgesteld.

Lager inkomen in 2021?

Is uw inkomen in 2021 gedaald? Dan komt u in aanmerking voor een huurverlaging als uw inkomen 6 maanden laag genoeg is. In dit geval moet u de eenmalige huurverlaging voor het einde van dit kalenderjaar aanvragen.

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief