https://www.huurdersfederatie.nl

Het is eindelijk mogelijk! Bekijk je energielabel op mijnoverheid.nl

Ben je nou benieuwd op basis waarvan het energielabel van jouw huurwoning is gebaseerd? Goed nieuws! Bekijk je energielabel op mijnoverheid.nl.

Inzage in de gegevens achter het energielabel

Dankzij deze ontwikkeling is het gemakkelijker om je energielabel per adres te bekijken. De Woonbond heeft zich hard gemaakt om voor elkaar te krijgen dat huurders het energielabel in kunnen zien via Mijnoverheid. Daarnaast krijg je ook meer informatie over waarom dit energielabel geldt voor jouw woning. Tot nu kon je namelijk alleen de letter van jouw huurhuis opzoeken via ep-online.nl. Gegevens over het energielabel waren alleen beschikbaar voor Lefier en niet voor huurders. Hier is nu verandering in gekomen. Huurders zijn niet meer afhankelijk van Lefier voor inzage in de gegevens achter het energielabel.

Bekijk je op energielabel op mijnoverheid.nl

Je ziet op Mijnoverheid alleen de gegevens van het adres waarop je staat ingeschreven. Het is niet moeilijk om je energielabel te bekijken:

  • Log in op Mijnoverheid.nl. Inloggen moet met je Digi-D.
  • Ga naar het kopje ”wonen”.
  • Onder het kopje ”wonen” vind je de tegel ”energielabel”.
  • Klik op ”bekijk energielabel”
  • Het adres waar je woont komt tevoorschijn. Ook zie je meteen het energielabel.
  • Wil je de gegevens zien waarop je energielabel is gebaseerd? Download het PDF bestand die onder je energielabel staat. In dit bestand staat een rapportage met gegevens zoals de isolatie van je woning, installaties in je woning. Daarnaast zie je ook wie het energielabel heeft opgemeten.

Tips voor verduurzamen huurwoning 

Is het energielabel opgesteld na 1 januari 2021? Dan kan je ook zien welke mogelijkheden er zijn om de woning te verduurzamen. Dit is belangrijke informatie die je kan gebruiken om het gesprek hierover met Lefier aan te gaan.

×