nieuws

donderdag 25 april 2019

Hij komt er weer aan…. De jaarlijkse huuraanpassing

Huurders van Lefier hebben deze week een brief ontvangen met een aankondiging van de jaarlijkse huuraanpassing. Vorig jaar is de woningcorporatie gestart met een nieuw huurbeleid. Maar hoe zat dat ook alweer? En wat betekent dat voor u als huurder.

Huurprijs op basis van kwaliteit

Lefier streeft naar een nieuwe huurbeleid waarbij de huurder een huurprijs krijgt dat past bij de kwaliteit van de woning. Hierbij wordt uitgegaan van maximaal 71,5% van wat een woning volgens het puntenstelsel mag kosten. De huurprijs is opgebouwd uit drie onderdelen:

  • WWS (Het woningwaarderingsstelsel): Hoe beter de kwaliteit van de woning is, des te meer punten u krijgt. Het gaat hierbij over de oppervlakte en het aantal kamers in de woning. Lefier mag op basis van het aantal punten volgens de wet een maximale huur vragen. U kunt uw punten na berekenen op de website van de Huurcommissie.
  • Energielabel: U krijgt korting op de huurprijs als uw huis niet goed is geïsoleerd. Heeft u een woning met label F,G,H dan gaat er 5% van het basispercentage af. Als uw woning een D,C, label heeft dan gaat er 2,5% van het basispercentage af. Bij woningen met label A of label B gaat er niets van het percentage af. U kunt uw label bekijken op zoekuwenergielabel.nl .
  • Marktwaarde: Een ander punt wat hoort bij kwaliteit is de WOZ waarde van de woning. Ligt de WOZ-waarde van uw huis boven de € 162.500, dan komt er 5% op het basispercentage. Ligt de WOZ-waarde tussen de € 97.500 en € 162.500, dan komt er 2,5% bij op. Ligt de WOZ-waarde lager dan € 97.500, dan komt er niets bij op. Hier leest u meer over de WOZ-Waarde.

Ik ben het niet eens met mijn huuraanpassing 

Het kan zijn dat u het niet eens bent met de voorgestelde huuraanpassing. Mocht dat het geval zijn dan kunt u hier bezwaar tegen maken. Op de website van de Huurcommissie kunt u een formulier vinden die u hiervoor kunt gebruiken.

meer nieuws..

donderdag 18 juli 2019

Let op gewijzigde openingstijden

donderdag 18 juli 2019

Tweede kamer wil bescherming voor huurders in onzuinige woningen

Ziet u de gasrekening stijgen, maar weigert uw verhuurder om de woning te verduurzamen? De Tweede Kamer wil hier verandering...

maandag 24 juni 2019

Overlast van mijn buren. Wat nu?

Het is belangrijk om te wonen in een prettige buurt. Hierbij is het erg vervelend als u overlast ervaart van...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

captcha