nieuws

donderdag 25 april 2019

Hij komt er weer aan…. De jaarlijkse huuraanpassing

Huurders van Lefier hebben deze week een brief ontvangen met een aankondiging van de jaarlijkse huuraanpassing. Vorig jaar is de woningcorporatie gestart met een nieuw huurbeleid. Maar hoe zat dat ook alweer? En wat betekent dat voor u als huurder.

Huurprijs op basis van kwaliteit

Lefier streeft naar een nieuwe huurbeleid waarbij de huurder een huurprijs krijgt dat past bij de kwaliteit van de woning. Hierbij wordt uitgegaan van maximaal 71,5% van wat een woning volgens het puntenstelsel mag kosten. De huurprijs is opgebouwd uit drie onderdelen:

  • WWS (Het woningwaarderingsstelsel): Hoe beter de kwaliteit van de woning is, des te meer punten u krijgt. Het gaat hierbij over de oppervlakte en het aantal kamers in de woning. Lefier mag op basis van het aantal punten volgens de wet een maximale huur vragen. U kunt uw punten na berekenen op de website van de Huurcommissie.
  • Energielabel: U krijgt korting op de huurprijs als uw huis niet goed is geïsoleerd. Heeft u een woning met label F,G.H dan gaat er 5% van het basispercentage af. Als u woning een D,C, label dan gaat er 2,5% van het basispercentage af. Bij woningen met label A of label B gaat er niets van het percentage af. U kunt uw label bekijken op zoekuwenergielabel.nl .
  • Marktwaarde: Een ander punt wat hoort bij kwaliteit is de WOZ waarde van de woning. Ligt de WOZ-waarde van uw huis boven de € 162.500, dan komt er 5% op het basispercentage. Ligt de WOZ-waarde tussen de € 97.500 en € 162.500, dan komt er 2,5% bij op. Ligt de WOZ-waarde lager dan € 97.500, dan komt er niets bij op. Hier leest u meer over de WOZ-Waarde.

Ik ben het niet eens met mijn huuraanpassing 

Het kan zijn dat u het niet eens bent met de voorgestelde huuraanpassing. Mocht dat het geval zijn dan kunt u hier bezwaar tegen maken. Op de website van de Huurcommissie kunt u een formulier vinden die u hiervoor kunt gebruiken.

meer nieuws..

dinsdag 7 mei 2019

Gemeente Emmen zet huurders in de kou door stopzetten subsidie Huurdersfederatie

De Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe kan zich niet langer inzetten voor huurders van commerciële verhuurders omdat de subsidie van de gemeente...

donderdag 2 mei 2019

Hoe (brand)veilig is de woning van een huurder?

Weten huurders wat ze moeten doen als er brand uitbreekt? En kunnen ze hun woning op tijd verlaten? Deze vragen...

donderdag 25 april 2019

Hij komt er weer aan.... De jaarlijkse huuraanpassing

Huurders van Lefier hebben deze week een brief ontvangen met een aankondiging van de jaarlijkse huuraanpassing. Vorig jaar is de...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief