https://www.huurdersfederatie.nl

Hoe houd ik inbrekers buiten de deur?

De zomervakantie staat op het punt om te beginnen. Lekker op vakantie gaan of een dagje weg staat vast bij je op de planning. Heel leuk allemaal, maar het heeft ook zijn keerzijde. Voor veel inbrekers is deze periode de kans om hun slag te slaan. Veel woningen zien er onbewoond uit en er is weinig toezicht vanuit de buurt. Hierbij een paar tips om inbraak te voorkomen.

  1. Kondig niet op sociale media of middels jouw voicemail aan dat je op vakantie gaat

Veel mensen spreken hun voicemail in of zetten op sociale media dat ze op vakantie zijn. Om inbrekers buiten de deur te houden is dit niet de juiste manier. Inbrekers proberen er op alle mogelijke manieren achter te komen of je thuis bent. Ze kunnen naar je bellen. En zitten vaak zelf ook op Facebook of Instagram. Via deze weg kunnen zij lezen of je aanwezig bent.

  1. Zorg ervoor dat je huis er bewoonbaar uitziet

Tijdens jouw vakantie ziet het huis er altijd leeg uit. Zorg er daarom voor dat de woning er bewoond uitziet. Dit geeft sneller de indruk dat er wel mensen aanwezig zijn. Laat door een vriend, buurman of familielid jouw brievenbus leeghalen en zet een lichtschakelaar op de lampen, zodat de  lampen branden op bepaalde tijdstippen. Verder kan je ook vragen of iemand tijdelijk de auto op jouw oprit plaatst en er af en toe mee wegrijdt.

  1. Vertel de buren dat je op vakantie gaat

Het is aan te raden om de buren op de hoogte te brengen van dat je op vakantie bent. Zij kunnen een extra oogje in het zeil houden. En ook verdachte situatie rondom jouw woning melden. Daarnaast hebben veel buurten WhatsApp buurtpreventie, dit is een goede maatregel om inbrekers af te schrikken. Het laat namelijk zien dat mensen extra oplettend zijn in de buurt. Heeft je buurt er nog geen één? Hier kun je lezen hoe je dit moet aanpakken.

  1. Leg kostbare spullen uit het zicht

Een van de meest belangrijke tips is om kostbare spullen niet voor het raam of een zichtbare plek te leggen. Inbrekers vinden het meest aantrekkelijk om spullen te stelen met veel waarde. Door ze niet in het zicht te leggen zien inbrekers minder snel jouw laptop of Ipad liggen en kiezen ze er minder snel voor om in te breken.

  1. Zorg voor goede sloten

Een goede beveiliging begint al bij de voordeur. Het is daarom belangrijk dat je goede sloten op de deur heeft. Maar wat is de beste keuze? Een slot met het SKGS keurmerk is goed. Deze is het meest inbraakwerend en is te herkennen aan het gegrafeerde keurmerk met het aantal sterren. Twijfel je of de sloten wel veilig genoeg zijn? Neem contact op met de verhuurder. Eventueel kun je afspraken maken om alles beter te beveiligen.

  1. Maak kopieën van belangrijke documenten en schrijf serienummers op

Het is handig om kopieën te maken van belangrijke documenten, foto,s van waardevolle sierraden te hebben en serienummers op te schrijven van spullen. Op deze manier kan bij een inbraak de politie gemakkelijk zien wat van jou is als ze jouw spullen terugvinden. Verder hebben telefoons, laptops en ipads een functie waarmee het apparaat is te traceren als hij zoekraakt. Op deze manier kan een dief snel worden opgespoord.

meer interessante artikelen over

×