https://www.huurdersfederatie.nl

Hoe kom je samen met jouw buren de coronacrisis door?

De Coronacrisis heeft heel 2020 in zijn greep. Het is lastig om met veel mensen bij elkaar te komen voor een gezellige activiteit. Maar ook huurders moeten 1,5 meter afstand houden als ze hun buren tegenkomen in de galerij. In dit artikel geven we je inspiratie om er samen met jouw buren de schouders eronder te zetten in deze lastige tijden.

Kerstpakketten en kniepertjes uitdelen

Bewonerscommissie De Recreant uit Emmerhout heeft er vanaf het begin van de coronacrisis er het beste van gemaakt. In het complex hebben zij een kleine fitnessruimte en een recreatiezaal. Van de fitnesszaal kunnen normaal gesproken 8 personen gebruik van maken, om het aantal personen te beperken hebben ze besloten hier maximaal 4 personen van te maken. Ook de recreatiezaal wordt niet meer gebruikt voor activiteiten. In plaats daarvan zetten ze toch de schouders eronder om de bewoners in hun complex te informeren. Zo wordt er een nieuwsbrief verstuurd en krijgen de leden van de bewonerscommissie een kerstpakket. Verder wordt er met oud en nieuwe kniepertjes en oliebollen uitgedeeld.  Een mooi voorbeeld van hoe een bewonerscommissie veel voor huurders kan betekenen.

Uitlenen van materialen

Tot 8 februari zijn we aan huis gekluisterd. Op den duur heb je een legpuzzel misschien wel gemaakt of dat ene spelletje te vaak gespeeld. Een manier om dit op te lossen is om met elkaar legpuzzels of spelletjes te ruilen. Je hebt dan tijdelijk een nieuwe spel of puzzel zonder dat je er geld voor hoeft uit te geven.

Ook kan het zijn dat je ziet dat de kinderen van jouw buren online lessen volgen, terwijl de ouders thuiswerken. In dat geval telt: Beter een goede buur dan een verre vriend’’. Heb je nog een oudere laptop of ander kantoormateriaal wat je niet gebruikt. Stel voor aan de buren dat ze het kunnen gebruiken. Voor mensen die geen nieuwe laptop kunnen betalen is dat een mooi gebaar.

Coronaproof een activiteit organiseren

Het kan ook gezellig zijn om een activiteit te ondernemen met de buurt. Er zijn genoeg mogelijkheden om dit te doen volgens de maatregelen van het RIVM. Organiseer bijvoorbeeld een buurtbingo. Iedereen kan meedoen in zijn eigen huis of bij de eigen voordeur. Je kunt onderling contact leggen via een videoverbinding. Maak bingokaarten, zorg voor leuke prijzen en maak er samen op veilige afstand een gezellige middag of avond van.

×