nieuws

dinsdag 30 januari 2018

Hoe zorgt een te hoge WOZ-Waarde voor huurverlaging?

Huurt u in een sociale huurwoning? Let dan goed op! Binnenkort ontvangt u de nieuwe beschikking van de WOZ-Waarde van uw woning die ieder jaar opnieuw wordt vastgesteld door de gemeente. U kan laten weten dat u hier niet mee eens bent, tot zes weken na de ontvangst van de beschikking.

Verlagen van de maximale toegestane huurprijs

Het kan in uw voordeel werken om bezwaar te maken tegen de WOZ-Waarde. Bij een succesvol bezwaar kan de maximaal toegestane huurprijs omlaag gaan. Deze wordt berekend via het puntensysteem die aangeeft hoe de kwaliteit van de woning is. Bij dat puntenaantal hoort een passende prijs van de huur en dat is de maximale toegestane huurprijs. Via de website van de Huurcommissie kan u kijken wat bij u van toepassing is.

Digitaal inzien 

Niet iedere gemeente stuurt een WOZ-beschikking via de post. Op de website van de gemeente Emmen, kunt u de beschikking voor uzelf inzien. Hier zijn geen kosten aan verbonden. U gaat dan naar het WOZ-waarde loket en daar vult u de postcode en het huisnummer van uw woning in. Daarna drukt u op de button ”vind je WOZ-Waarde”.

Wilt u weten hoe u bezwaar moet maken? Kijk op de website van de Woonbond. Hier kan u ook het volledige artikel lezen. Ook heeft de Woonbond een voorbeeld bezwaarschrift(Bezwaarschrift_WOZ_beschikking_2019_0) beschikbaar gesteld.

Ook kunt u contact met ons opnemen, via info@huurdersfederatie.

meer nieuws..

dinsdag 27 september 2022

Vragenlijst geluidsoverlast: We geven niet op!

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat huurders de tijd namen om mee te doen aan onze vragenlijst...

dinsdag 20 september 2022

Een nieuwe bewonerscommissie voor huurders van appartementencomplex Het Waal (401-442)

Een bewonerscommissie komt op voor de huurders uit een bepaalde wijk of complex. In appartementencomplex Het Waal is geen bewonerscommissie...

maandag 12 september 2022

Een energiepakket voor huurders van Lefier

De energieprijs is de afgelopen maanden duurder geworden. Om ervoor te zorgen dat de kosten minder snel stijgen, kunt u...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief