nieuws

donderdag 24 februari 2022

Humanitas: ‘’We zijn er ook voor huurders die een steuntje in de rug nodig hebben’’

U heeft betaalachterstanden en weet niet hoe dit kunt oplossen. Of u vindt het lastig om uw administratie op orde te houden. Misschien heeft u een naaste verloren en zoekt uw steun voor de verwerking hiervan. Maar het kan ook zijn dat u zich onbegrepen voelt en behoefte hebt aan goed contact. Dit zijn voorbeelden van situaties waar u kunt rekenen op de hulp van de vrijwilligers van Humanitas.

Hoe helpt Humanitas huurders?

Humanitas is een organisatie waar mensen terecht kunnen die extra hulp kunnen gebruiken. Voor de mensen die wonen in Emmen en Borger Odoorn zorgen een bestuur en 80 vrijwilligers ervoor dat inwoners uit beide gemeenten er niet alleen voor staan.

Bestuursleden Zwaan Evenhuis en Djoek Grimme vertellen dat Humanitas verschillende activiteiten doet om mensen te ondersteunen.  De meeste interessante activiteit waar huurders gebruik van kunnen maken is de hulp bij de thuisadministratie. Volgens Zwaan kan er veel worden gedaan voordat mensen in de problemen in komen. Daarnaast helpen de vrijwilligers van Humanitas ook mensen die financiële problemen hebben. ‘’We helpen mensen om betaalachterstanden weg te werken. En we kijken ook of het inkomen aangevuld kan worden door gebruik te maken van de regelingen die er zijn’’.

Geen hulp durven vragen

Het valt Zwaan en Djoek op dat veel mensen niet zelf om hulp durven te vragen. Vaak zijn het buren of vrienden van iemand die contact opnemen met Humanitas. Vooral mensen die eenzaam zijn, melden zich niet als het nodig is.

Mensen die wel hulp nodig hebben kunnen gemakkelijk terecht bij Humanitas. Voor alleenstaanden hebben zij de Telefooncirkel. Elke dag start een coördinator met bellen naar de mensen die meedoen. Neemt er niemand niet op? Dan wordt er altijd gekeken of alles goed gaat.

Daarnaast heeft Humanitas ook maatjes. Corona heeft ervoor gezorgd dat dit wat stil stond. Maar nu wil Humanitas hier weer mee starten. Ze zijn daarom dringend op zoek naar maatjes. Mensen die zich kunnen inleven in een ander, houden van gezelligheid en open staan voor anderen zijn van harte welkom om zich hiervoor aan te melden.

Hoe kom ik in contact met Humanitas?

Wilt u hulp van Humanitas? Of lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? U kunt Humanitas per e-mail (emmen@humanitas.nl) en telefonisch (0591-514205) bereiken.

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief