https://www.huurdersfederatie.nl

Huurbevriezing voor huurders van sociale huurwoningen

De huurprijzen van sociale huurwoningen worden dit jaar bevroren in verband met de coronacrisis. Het gaat om huurwoningen met een huurprijs onder de 752,33 euro.

Het bevriezen van de huren van sociale huurwoning was al langer een punt op de politieke agenda. In 2020 werd hier al eerder een verzoek voor gedaan door de Eerste Kamer. Demissionair minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken ging hier niet in mee. Ook de huurdersorganisaties van Lefier hebben hier een brief over geschreven naar Lefier en hun zorgen gedeeld. Lefier is er toen niet in meegegaan, maar hebben wel aangegeven coulant om te gaan met huurders die in betalingsproblemen komen. Dit jaar is het onderwerp weer op de politieke agenda gekomen door een motie van de SP. Deze motie werd gesteund door de Tweede Kamer.

Voor huurders scheelt de huurbevriezing 6 euro per maand netto. Echter in sommige gevallen is er wel een kans dat huurders te maken krijgen met een huurverhoging. Als de verhuurder een woning verbeterd heeft, bijvoorbeeld door het huis te verduurzamen, mag de huurprijs nog wel omhoog.

×