nieuws

donderdag 18 februari 2021

Huurbevriezing voor huurders van sociale huurwoningen

De huurprijzen van sociale huurwoningen worden dit jaar bevroren in verband met de coronacrisis. Het gaat om huurwoningen met een huurprijs onder de 752,33 euro.

Het bevriezen van de huren van sociale huurwoning was al langer een punt op de politieke agenda. In 2020 werd hier al eerder een verzoek voor gedaan door de Eerste Kamer. Demissionair minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken ging hier niet in mee. Ook de huurdersorganisaties van Lefier hebben hier een brief over geschreven naar Lefier en hun zorgen gedeeld. Lefier is er toen niet in meegegaan, maar hebben wel aangegeven coulant om te gaan met huurders die in betalingsproblemen komen. Dit jaar is het onderwerp weer op de politieke agenda gekomen door een motie van de SP. Deze motie werd gesteund door de Tweede Kamer.

Voor huurders scheelt de huurbevriezing 6 euro per maand netto. Echter in sommige gevallen is er wel een kans dat huurders te maken krijgen met een huurverhoging. Als de verhuurder een woning verbeterd heeft, bijvoorbeeld door het huis te verduurzamen, mag de huurprijs nog wel omhoog.

 

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief