https://www.huurdersfederatie.nl

Huurcommissie werkt achterstanden weg

De Huurcommissie heeft zijn achterstanden weggewerkt. Dit meldt het Algemeen Dagblad. Dit betekent dat huurders en verhuurders weer binnen de wettelijke termijn van 4 maanden hun recht kunnen halen bij de Huurcommissie als er een conflict is over bijvoorbeeld huurverhogingen, gebreken in woningen of servicekosten.

Wat doet de Huurcommissie? 

De Huurcommissie is een onafhankelijke partij die meningsverschillen tussen huurders en verhuurders voorkomt, helpt oplossen en een officiële uitspraak doet. Het advies van de Huurcommissie is bindend. Dit betekent dat er iets gedaan moet worden met de uitspraak. Over de volgende onderwerpen doet de Huurcommissie uitspraak:

  • de huur, huurverhoging en huurverlaging;
  • servicekosten, kosten voor nutsvoorzieningen en de energieprestatievergoeding;
  • onderhoud en woningverbetering.

Wanneer kan ik naar de Huurcommissie? 

Er zijn verschillende redenen waarom huurders de Huurcommissie in kunnen schakelen. De kosten voor de Huurcommissie zijn 25 euro. Blijkt het dat u gelijk had? Dan krijgt u deze 25 euro terug.

Wilt u naar de Huurcommissie? Soms is dat niet altijd de oplossing. Onze consulent helpt huurders gratis als ze er niet uitkomen met Lefier. Hij luistert zowel naar het verhaal van u en Lefier en zoekt naar een oplossing waar zowel u als Lefier tevreden mee zijn. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op. 

×