nieuws

woensdag 18 mei 2022

Huurcommissie werkt achterstanden weg

De Huurcommissie heeft zijn achterstanden weggewerkt. Dit meldt het Algemeen Dagblad. Dit betekent dat huurders en verhuurders weer binnen de wettelijke termijn van 4 maanden hun recht kunnen halen bij de Huurcommissie als er een conflict is over bijvoorbeeld huurverhogingen, gebreken in woningen of servicekosten.

Wat doet de Huurcommissie? 

De Huurcommissie is een onafhankelijke partij die meningsverschillen tussen huurders en verhuurders voorkomt, helpt oplossen en een officiële uitspraak doet. Het advies van de Huurcommissie is bindend. Dit betekent dat er iets gedaan moet worden met de uitspraak. Over de volgende onderwerpen doet de Huurcommissie uitspraak:

  • de huur, huurverhoging en huurverlaging;
  • servicekosten, kosten voor nutsvoorzieningen en de energieprestatievergoeding;
  • onderhoud en woningverbetering.

Wanneer kan ik naar de Huurcommissie? 

Er zijn verschillende redenen waarom huurders de Huurcommissie in kunnen schakelen. De kosten voor de Huurcommissie zijn 25 euro. Blijkt het dat u gelijk had? Dan krijgt u deze 25 euro terug.

Wilt u naar de Huurcommissie? Soms is dat niet altijd de oplossing. Onze consulent helpt huurders gratis als ze er niet uitkomen met Lefier. Hij luistert zowel naar het verhaal van u en Lefier en zoekt naar een oplossing waar zowel u als Lefier tevreden mee zijn. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op. 

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief