nieuws

dinsdag 2 februari 2021

Huurders ontvangen binnenkort nieuwe WOZ-beschikking. Dit moet u weten!

Binnenkort ontvangt u een nieuwe WOZ – beschikking van uw huurwoning. Belangrijke informatie omdat de maximaal toegestane huurprijs van uw huurwoning mede wordt bepaald door de WOZ-waarde van de woning.

U krijgt in de meeste gevallen geen brief die specifiek over de WOZ-waarde gaat. De gemeente stuurt u een brief over de gemeentelijke heffingen die u moet betalen, zoals de afvalstoffenheffing. In dat bericht dat ook de WOZ-waarde van uw woning vermeld. Dat is uw WOZ-beschikking. Heeft u ervoor gekozen om berichten van de overheid digitaal te ontvangen? Dan krijgt u geen papieren post over uw WOZ-waarde. Houd in dat geval uw berichtenbox op Mijnoverheid in de gaten.

Bezwaar maken tegen WOZ-beschikking 

In een aantal gevallen kan het in uw voordeel werken om bezwaar te maken tegen de WOZ-Beschikking. Huurt u in een sociale huurwoning dan gaat bij een succesvol bezwaar de ‘maximaal toegestane huurprijs’ van de woning omlaag. U kunt via de huurprijscheck van de Huurcommissie berekenen hoeveel punten uw woning heeft en wat de maximaal toegestane huurprijs is die daarbij hoort. Hoe lager de WOZ-waarde, hoe minder punten. En hoe lager de maximaal toegestane huurprijs.

Als u op dit moment een huurprijs betaalt die dicht in de buurt komt van wat maximaal is toegestaan. Dan is het zeker de moeite waard om bezwaar te maken. Zoals eerder beschreven zorgt een lagere WOZ-waarde voor een maximaal toegestane huurprijs die lager is dan de huur die u betaalt. In dat geval moet uw verhuurder dan een huurverlaging geven. Weigert de verhuurder dat te doen? Dan kunt u via de Huurcommissie een huurverlaging afdwingen.

Wilt u bezwaar maken? Dan kunt hier een voorbeeldbrief vinden die u kunt gebruiken. 

 

 

 

meer nieuws..

dinsdag 27 september 2022

Vragenlijst geluidsoverlast: We geven niet op!

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat huurders de tijd namen om mee te doen aan onze vragenlijst...

dinsdag 20 september 2022

Een nieuwe bewonerscommissie voor huurders van appartementencomplex Het Waal (401-442)

Een bewonerscommissie komt op voor de huurders uit een bepaalde wijk of complex. In appartementencomplex Het Waal is geen bewonerscommissie...

maandag 12 september 2022

Een energiepakket voor huurders van Lefier

De energieprijs is de afgelopen maanden duurder geworden. Om ervoor te zorgen dat de kosten minder snel stijgen, kunt u...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief