https://www.huurdersfederatie.nl

Huurders ontvangen binnenkort nieuwe WOZ-beschikking. Alles wat je moet weten !

Binnenkort ontvang je een nieuwe WOZ – beschikking van jouw huurwoning. Belangrijke informatie omdat de maximaal toegestane huurprijs van jouw huurwoning mede wordt bepaald door de WOZ-waarde van de woning.

Je krijgt in de meeste gevallen geen brief die specifiek over de WOZ-waarde gaat. De gemeente stuurt je een brief over de gemeentelijke heffingen die je moet betalen, zoals de afvalstoffenheffing. In dat bericht dat ook de WOZ-waarde van jouw woning vermeld. Dat is jouw WOZ-beschikking. Heb je ervoor gekozen om berichten van de overheid digitaal te ontvangen? Dan krijg je geen papieren post over uw WOZ-waarde. Houd in dat geval jouw berichtenbox op Mijnoverheid in de gaten.

Bezwaar maken tegen WOZ-beschikking 

In een aantal gevallen kan het in uw voordeel werken om bezwaar te maken tegen de WOZ-Beschikking. Huur je een sociale huurwoning dan gaat bij een succesvol bezwaar de ‘maximaal toegestane huurprijs’ van de woning omlaag. Je kunt via de huurprijscheck van de Huurcommissie berekenen hoeveel punten jouw woning heeft en wat de maximaal toegestane huurprijs is die daarbij hoort. Hoe lager de WOZ-waarde, hoe minder punten. En hoe lager de maximaal toegestane huurprijs.

Als je  op dit moment een huurprijs betaalt die dicht in de buurt komt van wat maximaal is toegestaan. Dan is het zeker de moeite waard om bezwaar te maken. Zoals eerder beschreven zorgt een lagere WOZ-waarde voor een maximaal toegestane huurprijs die lager is dan de huur die je betaalt. In dat geval moet jouw verhuurder dan een huurverlaging geven. Weigert de verhuurder dat te doen? Dan kun je via de Huurcommissie een huurverlaging afdwingen.

Wil je bezwaar maken? Dan kun je hier een voorbeeldbrief vinden. 

×