nieuws

woensdag 9 mei 2018

Huurders toch tevreden over energiezuinige woning

Huurders die zitten in een energiezuinige woning zijn tevreden over hun huurhuis. Dit blijkt uit een evaluatie die is uitgevoerd door ministerie BZK, waarbij wordt gekeken naar de mate van tevredenheid en de EPV (Energieprestatie vergoeding)

Lage energierekening 

Een huurder die woont in een energiezuinige woning betaalt EPV vergoeding. Dit is een regeling die is bedacht om verhuurders te stimuleren te investeren in energiezuinige renovaties en een daarvoor krijgen ze een vergoeding van de huurder. Het is bedoeld om de huurder te beschermen tegen hoge kosten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat huurders die deze vergoeding betalen in plaats van de energierekening, bijna niets hoeven bij te betalen bij de jaarafrekening.

Waardering voor de woning zelf 

Naast de EPV zijn de huurders ook tevreden over de woning zelf. Ze waarderen de opgeknapte buitenkant van de woning, betere isolatie en het feit dat de meeste installaties aan de buitenkant worden geplaatst. Toch geldt dit niet voor iedereen. Een kleine groep huurders ervaart nadelen, zoals de regelbaarheid van de temperatuur en het gemis van stralingsruimte.

Lees het volledige artikel op de website van de Woonbond.

Mocht het onduidelijk wat een Nul op de meter woning is? Dit filmpje biedt een hoop duidelijkheid

 

meer nieuws..

dinsdag 27 september 2022

Vragenlijst geluidsoverlast: We geven niet op!

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat huurders de tijd namen om mee te doen aan onze vragenlijst...

dinsdag 20 september 2022

Een nieuwe bewonerscommissie voor huurders van appartementencomplex Het Waal (401-442)

Een bewonerscommissie komt op voor de huurders uit een bepaalde wijk of complex. In appartementencomplex Het Waal is geen bewonerscommissie...

maandag 12 september 2022

Een energiepakket voor huurders van Lefier

De energieprijs is de afgelopen maanden duurder geworden. Om ervoor te zorgen dat de kosten minder snel stijgen, kunt u...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief