nieuws

donderdag 17 mei 2018

Huurders uiten zorgen over langer zelfstandig wonen

In samenwerking met de SBDE vond woensdag 16 mei de bijeenkomst over wonen in combinatie met zorg plaats. Voor veel huurders was dit te kans om hun mening te geven over langer zelfstandig wonen en eenzaamheid.

In gesprek met de huurders 

De bijeenkomst vond plaats in de Meerstede, een complex waar ook veel ouderen wonen, dus een passende locatie om eens met de huurders in gesprek te gaan over dit onderwerp. Alle deelnemers werden opgewarmd met een presentatie gegeven door Jan Schoonbeek en Wim Katoen van Dorpenzorg. In verschillende dorpen van Emmen zijn zij actief om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Daarna werd er onder leiding van gespreksleiders gepraat over langer zelfstandig wonen en eenzaamheid. Door middel van diverse vragen werden de wensen van de deelnemers opgehaald. Een kleine greep uit de vragen die zijn gesteld: Wilt u blijven wonen in uw eigen huis? In hoeverre kan u zich voortbewegen binnen uw eigen woning? Wat moet er worden gedaan om eenzaamheid te voorkomen?

Veel onduidelijkheid 

Ter afsluiting werden de uitkomsten van de gesprekken teruggekoppeld. Alle gespreksleiders kwamen naar voren om te vertellen wat zij hebben opgehaald.  Naar voren kwam de onduidelijkheid over waar mensen terecht konden met hun zorgvragen en wat de grens is van zelfstandig wonen. Wanneer is iemand niet meer goed genoeg om in zijn of haar eigen huis te blijven? Daarnaast merken veel huurders dat veel mensen op zichzelf zijn en daardoor hun buren niet meer kennen.

Positieve reacties 

Het was een leuke bijeenkomst. De uitkomsten zijn goed bruikbaar om bespreekbaar te maken met de gemeente en woningcorporatie. Deelnemers waren erg positief. ”Interessante bijeenkomst, we kregen alle kans om ons zegje te doen’. ”Ik kan mijn wensen goed bespreekbaar maken” waren reacties van deelnemers.

 

 

meer nieuws..

dinsdag 27 september 2022

Vragenlijst geluidsoverlast: We geven niet op!

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat huurders de tijd namen om mee te doen aan onze vragenlijst...

dinsdag 20 september 2022

Een nieuwe bewonerscommissie voor huurders van appartementencomplex Het Waal (401-442)

Een bewonerscommissie komt op voor de huurders uit een bepaalde wijk of complex. In appartementencomplex Het Waal is geen bewonerscommissie...

maandag 12 september 2022

Een energiepakket voor huurders van Lefier

De energieprijs is de afgelopen maanden duurder geworden. Om ervoor te zorgen dat de kosten minder snel stijgen, kunt u...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief