nieuws

woensdag 20 oktober 2021

Huurdersfederatie betrokken bij verduurzaming huurwoningen Emmermeer

Lefier gaat 30 huurwoningen verduurzamen in de wijk Emmermeer. Het gaat om woningen aan de Meerstraat, H.Haddersstraat en Nijkampenweg. De verduurzaming heeft als doel om de huurwoningen naar label A te brengen.

Tijdelijke bewonerscommissie: Laat de stem van huurders horen

Dankzij het oprichten van een tijdelijke bewonerscommissie kunnen huurders meepraten over de voortgang van de verduurzaming. Wij ondersteunen huurders tijdens het hele project. Onze consulent Cor Pijnaker is voorzitter van de tijdelijke bewonerscommissie. Daarnaast kunnen huurders altijd bij ons terecht als ze er niet uitkomen met Lefier of de aannemer.

De tijdelijke bewonerscommissie bestaat uit 4 huurders die wonen in de 3 straten. Regelmatig gaan ze in gesprek met Lefier en de aannemer. Op 5 oktober hebben ze met ons en elkaar kennisgemaakt.

Wat houdt verduurzaming in? 

Het doel van de verduurzaming is om huurwoningen energiezuiniger te maken. Dit wordt gedaan door de woningen naar Label A te brengen. Werkzaamheden die hiervoor worden gedaan zijn: isoleren van vloer en dak,  plaatsen van kunststof kozijnen en HR++ glas, aanbrengen van mechanische ventilatie en het plaatsen van zonnepanelen. Ook worden er in een aantal woningen badkamers, keukens en toiletten vervangen.

We hebben er zin in om klaar te staan voor deze huurders. Als er ontwikkelingen zijn dan zullen we deze met u delen.

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief