https://www.huurdersfederatie.nl

Huurdersfederatie betrokken bij verduurzaming huurwoningen Emmermeer

Lefier gaat 30 huurwoningen verduurzamen in de wijk Emmermeer. Het gaat om woningen aan de Meerstraat, H.Haddersstraat en Nijkampenweg. De verduurzaming heeft als doel om de huurwoningen naar label A te brengen.

Tijdelijke bewonerscommissie: Laat de stem van huurders horen

Dankzij het oprichten van een tijdelijke bewonerscommissie kunnen huurders meepraten over de voortgang van de verduurzaming. Wij ondersteunen huurders tijdens het hele project. Onze consulent Cor Pijnaker is voorzitter van de tijdelijke bewonerscommissie. Daarnaast kunnen huurders altijd bij ons terecht als ze er niet uitkomen met Lefier of de aannemer.

De tijdelijke bewonerscommissie bestaat uit 4 huurders die wonen in de 3 straten. Regelmatig gaan ze in gesprek met Lefier en de aannemer. Op 5 oktober hebben ze met ons en elkaar kennisgemaakt.

Wat houdt verduurzaming in? 

Het doel van de verduurzaming is om huurwoningen energiezuiniger te maken. Dit wordt gedaan door de woningen naar Label A te brengen. Werkzaamheden die hiervoor worden gedaan zijn: isoleren van vloer en dak,  plaatsen van kunststof kozijnen en HR++ glas, aanbrengen van mechanische ventilatie en het plaatsen van zonnepanelen. Ook worden er in een aantal woningen badkamers, keukens en toiletten vervangen.

We hebben er zin in om klaar te staan voor deze huurders. Als er ontwikkelingen zijn dan delen we deze met je.

×