nieuws

donderdag 31 oktober 2019

Huurdersfederatie wordt omgezet van vereniging naar een stichting

De Huurdersfederatie is omgezet van een vereniging naar een stichting. Het bestuur en de Federatieraad hebben hier woensdag 16 oktober een akkoord voor gegeven.

Geen begunstigers en lidorganisaties meer

De omzetting van een vereniging naar een stichting heeft geen gevolgen voor de huurders. Wel is de Federatieraad opgeheven en zijn bewonerscommissies geen lidorganisaties meer, maar partners. Dit betekent dat we meer gaan overleggen vanuit betrokkenheid en gezamenlijkheid  Samen met de lidorganisaties wordt bekeken hoe wij meer kennis en ondersteuning kunnen bieden. Maar ook naar mogelijkheden om samen op te komen voor de belangen van de huurder.

Huurdersbelang op nummer 1

De individuele huurder kan ook nog altijd rekenen op onze steun. Ondanks dat een financiële vergoeding voor de begunstigers is afgeschaft, kunnen de huurders gebruik maken van de diensten van de consulent. Daarnaast zetten we meer in op kwaliteit. Als we kijken naar de toekomst , zien we steeds meer samenwerkingsvormen, die we kunnen gebruiken om ons sterk te blijven maken voor het huurdersbelang.

Kortom deze omzetting is een stap vooruit richting de toekomst. En hierbij kunnen we uw hulp ook gebruiken. Doe mee aan ons huurderspanel, en geef uw mening over alles met betrekking tot uw huurwoning.

 

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief