nieuws

donderdag 31 oktober 2019

Huurdersfederatie wordt omgezet van vereniging naar een stichting

De Huurdersfederatie is omgezet van een vereniging naar een stichting. Het bestuur en de Federatieraad hebben hier woensdag 16 oktober een akkoord voor gegeven.

Geen begunstigers en lidorganisaties meer

De omzetting van een vereniging naar een stichting heeft geen gevolgen voor de huurders. Wel is de Federatieraad opgeheven en zijn bewonerscommissies geen lidorganisaties meer, maar partners. Dit betekent dat we meer gaan overleggen vanuit betrokkenheid en gezamenlijkheid  Samen met de lidorganisaties wordt bekeken hoe wij meer kennis en ondersteuning kunnen bieden. Maar ook naar mogelijkheden om samen op te komen voor de belangen van de huurder.

Huurdersbelang op nummer 1

De individuele huurder kan ook nog altijd rekenen op onze steun. Ondanks dat een financiële vergoeding voor de begunstigers is afgeschaft, kunnen de huurders gebruik maken van de diensten van de consulent. Daarnaast zetten we meer in op kwaliteit. Als we kijken naar de toekomst , zien we steeds meer samenwerkingsvormen, die we kunnen gebruiken om ons sterk te blijven maken voor het huurdersbelang.

Kortom deze omzetting is een stap vooruit richting de toekomst. En hierbij kunnen we uw hulp ook gebruiken. Doe mee aan ons huurderspanel, en geef uw mening over alles met betrekking tot uw huurwoning.

 

meer nieuws..

dinsdag 18 februari 2020

De nieuwe WOZ-Waarde is bekend!

Ieder jaar stelt de gemeente de WOZ- waarde van uw woning vast. In de eerste maanden van het jaar worden...

dinsdag 11 februari 2020

Lefier helpt huurders actiever om huurachterstand en ontruimingen te voorkomen

Woningcorporatie Lefier gaat huurders actiever helpen om betaalachterstanden, deurwaarderskosten en ontruimingskosten te voorkomen. Vanaf 10 februari wordt er gewerkt met...

woensdag 29 januari 2020

Lagere stijging huurprijs bij huurwoningen van corporaties

Het wetsvoorstel wijziging huursomstijging is zowel door de Tweede als eerste kamer aangenomen. Hiermee is de lagere huursomstjging die de...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief