https://www.huurdersfederatie.nl

”Het is een fijn idee, dat er naar me wordt geluisterd”

U moet er vast niet aan denken. Zes jaar lang last van rattenoverlast en de verhuurder doet daar niets aan. Hier heeft huurder Janet Kamps mee te maken gehad. Maar dankzij de hulp van onze consulent is ervoor gezorgd dat er eindelijk naar een oplossing werd gezocht.

Veel problemen in de huurwoning

Janet Kamps is 12 jaar geleden in haar woning ingetrokken, nadat haar oom en tante er 30 jaar hebben gewoond. Samen met haar hond huurt ze een woning van Lefier aan de Nijkampenweg in de wijk Emmermeer. Klinkt allemaal erg mooi, maar toch loopt ze tegen problemen binnen haar woning aan. De buitenmuur brokkelt af en ook is haar vloer nodig aan vervanging toe. Verder heeft ze zes jaar lang last gehad van rattenoverlast. En dat deed het balletje rollen om hulp te vragen aan de Huurdersfederatie. ”Via Facebook zag ik dat een buurvrouw van mij had gereageerd op een bericht over het verduurzamen van een huurwoning. Dit bood mij een kans om mijn problemen kenbaar te maken en de hulp in te schakelen van de consulent.”

Actie ondernomen voor oplossen probleem 

Cor Pijnaker is consulent bij de Huurdersfederatie. Hij is onafhankelijk, biedt ondersteuning voor huurders en komt op voor hun belangen. Janet heeft drie keer telefonisch contact met hem gehad om samen naar een oplossing te zoeken. Cor heeft het verhaal aangekaart bij Lefier en daarna is er snel actie ondernomen. Zo heeft Lefier de situatie bij haar thuis bekeken en is er ongediertebestrijding  geweest. Echter kon deze medewerker niet onder de vloer komen vanwege de slechte kwaliteit, daar kon dus niets worden bestreden. Toch is  Janet wel tevreden over wat er allemaal voor haar is gedaan. ”Ik word rustig van het idee dat er naar me wordt geluisterd. Enerzijds was het fijn dat ik me verhaal kwijt kon aan Cor. Anderzijds ben ik blij dat Lefier beter naar me heeft geluisterd. Ik was niet tevreden als er niets was gedaan”. Aldus Janet

×