https://www.huurdersfederatie.nl

Humanitas: ‘’We zijn er ook voor huurders die een steuntje in de rug nodig hebben’’

Je hebt betaalachterstanden en weet niet hoe je dit kunt oplossen. Of je vindt het lastig om je administratie op orde te houden. Misschien heb je een naaste verloren en zoek je steun voor de verwerking hiervan. Maar het kan ook zijn dat je je onbegrepen voelt en behoefte hebt aan goed contact. Dit zijn voorbeelden van situaties waar je kunt rekenen op de hulp van de vrijwilligers van Humanitas.

Hoe helpt Humanitas huurders?

Humanitas is een organisatie waar mensen terecht kunnen die extra hulp kunnen gebruiken. Voor de mensen die wonen in gemeenten Emmen en Borger-Odoorn zorgen een bestuur en 80 vrijwilligers ervoor dat inwoners uit beide gemeenten er niet alleen voor staan.

Bestuursleden Zwaan Evenhuis en Djoek Grimme vertellen dat Humanitas verschillende activiteiten doet om mensen te ondersteunen.  De meeste interessante activiteit waar huurders gebruik van kunnen maken is de hulp bij de thuisadministratie. Volgens Zwaan kan er veel worden gedaan voordat mensen in de problemen in komen. Daarnaast helpen de vrijwilligers van Humanitas ook mensen die financiële problemen hebben. ‘’We helpen mensen om betaalachterstanden weg te werken. En we kijken ook of het inkomen aangevuld kan worden door gebruik te maken van de regelingen die er zijn’’.

Geen hulp durven vragen

Het valt Zwaan en Djoek op dat veel mensen niet zelf om hulp durven te vragen. Vaak zijn het buren of vrienden van iemand die contact opnemen met Humanitas. Vooral mensen die eenzaam zijn, melden zich niet als het nodig is.

Mensen die wel hulp nodig hebben kunnen gemakkelijk terecht bij Humanitas. Voor alleenstaanden hebben zij de Telefooncirkel. Elke dag start een coördinator met bellen naar de mensen die meedoen. Neemt er niemand niet op? Dan wordt er altijd gekeken of alles goed gaat.

Daarnaast heeft Humanitas ook maatjes. Corona heeft ervoor gezorgd dat dit wat stil stond. Maar nu wil Humanitas hier weer mee starten. Ze zijn daarom dringend op zoek naar maatjes. Mensen die zich kunnen inleven in een ander, houden van gezelligheid en open staan voor anderen zijn van harte welkom om zich hiervoor aan te melden.

Hoe kom ik in contact met Humanitas?

Wil je hulp van Humanitas? Of lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Je kunt Humanitas per e-mail (emmen@humanitas.nl) en telefonisch (0591-514205) bereiken.

×