https://www.huurdersfederatie.nl

Huurverlaging gekregen? Kijk naar jouw huurtoeslag

Normaal gesproken ontvang je deze dagen een brief met een voorstel voor de jaarlijkse huurverhoging. Dit jaar werkt dat wat anders. Het kabinet heeft namelijk besloten dat woningcorporaties dit jaar geen huurverhoging mogen doorvoeren. Goed nieuws voor je portemonnee, maar toch moet je even opletten of jouw woningcorporatie dit heeft doorgegeven aan de Belastingdienst vanwege jouw huurtoeslag.

Hoezo moet Lefier de nieuwe huurprijs doorgeven? 

Een lagere huur betekent ook dat de huurtoeslag moet worden aangepast. Door de overheid is daarom besloten dat de woningcorporaties zelf de wijziging moeten doorgeven aan de Belastingdienst. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat huurders geen geld hoeven terug te betalen van hun huurtoeslag.

Kijk of de nieuwe huurprijs is doorgegeven 

Je wilt niet voor verrassingen staan. Het is slim om daarom te controleren of Lefier de nieuwe huurprijs heeft doorgegeven aan de Belastingdienst. Dit werkt als volgt:

  1. Log in op ”Mijn Toeslagen”
  2. Heeft Lefier jouw huurprijs doorgegeven? Dan hoeft u verder niets te doen. Heeft Lefier het niet doorgegeven? Dan kun je de verlaagde huurprijs zelf ook doorgeven.

Let daarbij ook op jouw inkomen. Als je verwacht dat je dit jaar meer gaat verdienen, stel het verwachte inkomen dan naar boven bij. Je voorkomt dan ook dat je later moet terugbetalen?

Wat als het niet lukt?

Het kan lastig zijn om in te loggen op ”Mijn Toeslagen”. Raak niet in de stress of vraag familie en vrienden om hulp. Ook kun je in  Emmen terecht bij plekken waar ze je graag helpen.

Humanitas helpt mensen met de thuisadministratie. Vrijwilligers van deze organisatie kunnen u helpen om alle financiële zaken op orde te brengen als je het even niet meer weet. Lees hier meer over het werk  van Humanitas. 

Wil je zelf uit de voeten kunnen met het inloggen bij de Belastingdienst. In Emmen worden er ook allerlei cursussen aangeboden over het gebruik van de computer. Wat het aanbod is, kunt je hier vinden.

×