nieuws

dinsdag 25 mei 2021

Huurverlaging gekregen? Kijk naar uw huurtoeslag

Normaal gesproken ontvangt u deze dagen een brief met een voorstel voor de jaarlijkse huurverhoging. Dit jaar werkt dat wat anders. Het kabinet heeft namelijk besloten dat woningcorporaties dit jaar geen huurverhoging mogen doorvoeren. Goed nieuws voor u portemonnee, maar toch moet u even opletten of uw woningcorporatie dit heeft doorgegeven aan de Belastingdienst vanwege uw huurtoeslag.

Hoezo moet Lefier de nieuwe huurprijs doorgeven? 

Een lagere huur betekent ook dat de huurtoeslag moet worden aangepast. Door de overheid is daarom besloten dat de woningcorporaties zelf de wijziging moeten doorgeven aan de Belastingdienst. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat huurders geen geld hoeven terug te betalen van hun huurtoeslag.

Kijk of de nieuwe huurprijs is doorgegeven 

U wilt niet voor verrassingen staan. Het is slim om daarom te controleren of Lefier de nieuwe huurprijs heeft doorgegeven aan de Belastingdienst. Dit werkt als volgt:

  1. Log in op ”Mijn Toeslagen”
  2. Heeft Lefier uw huurprijs doorgegeven? Dan hoeft u verder niets te doen. Heeft Lefier het niet doorgegeven? Dan kunt u de verlaagde huurprijs zelf ook doorgeven.

Let daarbij ook op uw inkomen. Als u verwacht dat u dit jaar meer gaat verdienen, stel het verwachte inkomen dan naar boven bij. U voorkomt dan ook dat u later moet terugbetalen?

Wat als het niet lukt?

Het kan lastig zijn om in te loggen op ”Mijn Toeslagen”. Raak niet in de stress of vraag familie en vrienden om hulp. Ook kunt in Emmen terecht bij plekken waar ze u graag helpen.

Humanitas helpt mensen met de thuisadministratie. Vrijwilligers van deze organisatie kunnen u helpen om alle financiële zaken op orde te brengen als u het even niet meer weet. Lees hier meer over het werk  van Humanitas. 

Wilt u zelf uit de voeten kunnen met het inloggen bij de Belastingdienst. In Emmen worden er ook allerlei cursussen aangeboden over het gebruik van de computer. Wat het aanbod is, kunt u hier vinden.

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief