nieuws

dinsdag 8 mei 2018

Huurwoningen dreigen onbetaalbaar te worden

Het wordt steeds duurder om een woning te huren in de vrije sector. Gemiddeld is de landelijke huurprijs met 5,9% gestegen in het afgelopen jaar. Voor veel huurders met een middeninkomen die op zoek zijn naar een woning is dit slecht nieuws meldt het AD. Deze categorie heeft een te hoog inkomen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning en ook grijpen ze in de aantrekkelijk wordende koopmarkt naast hun droomhuis.

Stijging huurprijs per vierkante meter 

Er is een tekort aan huurwoningen met een betaalbare prijs (tussen de 700 en 1000 euro per maand). Door deze schaarste schieten de prijzen voor de vrije sector huurwoningen omhoog. Twee jaar geleden betaalde een huurder 13,28 euro per vierkante meter. Nu is dat 15,68 euro geworden. In Drenthe ligt het iets lager. Twee jaar jaar geleden  was de gemiddelde huurprijs per vierkante meter 7,60 euro. Dit jaar is het gestegen naar 8.14 euro per maand.

Meer vraag dan aanbod 

Maar wat is de oorzaak van deze stijgingen? Volgens Jasper de Groot, directeur Pararius (Een huurdersplatform waarop huurwoningen worden aangeboden) is de vraag naar huurwoningen groter dan het aanbod. Zolang de krapte in huurmarkt blijft zal de huurprijs steeds meer stijgen. Een oplossing is om meer te bouwen zodat de schaarste afneemt en de verhouding sociale huur en vrije sector meer gelijk wordt getrokken.

Lees het gehele artikel op de website van het AD.

 

 

meer nieuws..

donderdag 18 juli 2019

Let op gewijzigde openingstijden

donderdag 18 juli 2019

Tweede kamer wil bescherming voor huurders in onzuinige woningen

Ziet u de gasrekening stijgen, maar weigert uw verhuurder om de woning te verduurzamen? De Tweede Kamer wil hier verandering...

maandag 24 juni 2019

Overlast van mijn buren. Wat nu?

Het is belangrijk om te wonen in een prettige buurt. Hierbij is het erg vervelend als u overlast ervaart van...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

captcha