https://www.huurdersfederatie.nl

In Memoriam: Ria de Weerd (1950 – 2022)

Op 19 augustus jl. is ons bestuurslid Ria de Weerd overleden na een lang ziekbed.

Sinds 2012 is Ria betrokken bij de Huurdersfederatie. Eerst was ze lid van de Federatieraad. Later is ze toegetreden tot ons bestuur en nam ze deel aan het Noordelijk Overleg Lefier. Ze liet duidelijk en vaak haar (ongezouten) stem horen over zaken die onze achterban raken.

Naast zeggenschap, zorgde Ria ook voor verbinding en ontmoeting tussen huurders. Als voorzitter van de bewonerscommissie van de Kerspellaanflat heeft ze aan de wieg gestaan van het Kerspelhome, een ontmoetingsruimte voor huurders uit de Kerspellaanflat. Het idee van huurders die elkaar op deze manier ontmoeten was een inspiratie voor andere appartementencomplexen van Lefier.

Bevlogen, zorgzaam en strijdvaardig, zo kan Ria het beste worden omschreven. In haar leven stond ze vaak klaar voor haar medemens. Naast de Huurdersfederatie was Ria ook actief binnen de politiek. Ze was voorzitter van de Drentse Ouderen Partij en kwam op voor de ouderen en mensen die gebruik maken van de regelingen binnen het sociaal domein. Daarnaast is ze jarenlang raadslid geweest voor GroenLinks in Delfzijl, waarvan 1 termijn als fractievoorzitter.

Ook nadat haar gezondheid minder werd, bleef Ria geïnteresseerd in haar omgeving en zette ze zich zolang als mogelijk in voor het huurdersbelang.

We bedanken Ria voor haar jarenlange maatschappelijke betrokkenheid en wensen haar familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

×