nieuws

donderdag 4 april 2019

Interessante en actieve week bij de Huurdersfederatie

Bryan Haak, leerling van het Ubbo Emmius college in Stadskanaal heeft een week stage gelopen op het kantoor van de Huurdersfederatie. Een week waarin hij heeft gezien wat wij voor de huurders doen. Ter afsluiting van zijn stage deelt hij graag zijn ervaringen met u.

Interesse in het werk van opa 

Van 1974 tot 2014 heeft mijn opa (Ab Haak) hier ook gewerkt. En het leek mij erg leuk om te zien wat zijn werk inhield, daarom heb ik gekozen om mijn snuffelstage op het kantoor van de Huurdersfederatie te doen.

Veel huurders 

Het was een zeer interessante en actieve week. Ik mocht mee met een aantal overleggen. En heb van iedereen zijn werk wat meegepakt. Zo ben ik met Cor (consulent) naar een huurder gegaan voor een huisbezoek en heb ik diverse Nul-op-de-Meter woningen gezien in Emmerhout en Emmermeer. Dit was een interessante ervaring, vooral het gesprek dat ik heb gevoerd met een huurder van een NOM-Woning. Hierdoor zag ik in in de praktijk, wat ik voorafgaand hierover heb gelezen.

Contacten leggen

De huurder is belangrijk, maar ook het leggen van contacten. Dinsdag mocht ik samen met Sandra en Cor mee naar een netwerklunch. En woensdag heb ik samen met Heleanne een interview gedaan met een bewonerscommissie voor de nieuwsbrief.

Mensen helpen waar het kan

Ik vond het erg leuk om mee te lopen, vooral het werk van de consulent sprak me erg aan. In mijn ogen is dat veel praten, luisteren en problemen oplossen. Dus mensen zoveel mogelijk te helpen waar het kan.

meer nieuws..

donderdag 18 juli 2019

Let op gewijzigde openingstijden

donderdag 18 juli 2019

Tweede kamer wil bescherming voor huurders in onzuinige woningen

Ziet u de gasrekening stijgen, maar weigert uw verhuurder om de woning te verduurzamen? De Tweede Kamer wil hier verandering...

maandag 24 juni 2019

Overlast van mijn buren. Wat nu?

Het is belangrijk om te wonen in een prettige buurt. Hierbij is het erg vervelend als u overlast ervaart van...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

captcha