nieuws

woensdag 14 juli 2021

Jongeren die ouders verliezen moeten een tijdelijk huurcontract krijgen. Hoe zit dit?

Bij jongeren waar de ouders overleden komt er veel op hun af. Naast dat ze veel moeten regelen, lopen ze er ook tegenaan dat ze niet in de sociale huurwoning van de ouders mogen blijven wonen. Hier komt binnenkort verandering in. Minister Ollongren stelt een gedragscode voor  waarin staat dat jongeren die hun ouders verliezen een tijdelijk huurcontract krijgen. Hiermee mogen ze wat langer in de de woning van hun ouders blijven wonen.

Waarom een tijdelijk huurcontract? 

Jongeren die wees worden moeten volgens de wet binnen 2 maanden het ouderlijk huis. De reden is dat het niet mogelijk is om een huurcontract te erven. Met het tijdelijk huurcontract wordt deze tijd periode verlengd naar 6 maanden. Jongeren krijgen in deze periode de tijd om te rouwen en een ander thuis te vinden. Maar ook hebben ze meer ruimte om aan de toekomst te denken.

Gedragscode voor woningcorporaties. 

Minister Ollongren wil samen met de woningcorporaties een gedragscode maken. Hierin komen afspraken te staan hoe een verhuurder met dit soort situaties moet omgaan. Of er een overbruggingsperiode komt tussen de oude en nieuwe regels is niet bekend. Maar aannemelijk is dat niet langer dan 6 maanden zal zijn.

Lees het volledige artikel op de website van de Woonbond. 

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief