nieuws

dinsdag 17 december 2019

JouwKnip2020: Een goede financiële start voor het nieuwe jaar

De Huurdersfederatie was donderdag 12 december aanwezig bij JouwKnip 2020 in PRO Emmen. Huurders konden van alles leren over hoe zij 2020 financieel goed kunnen beginnen. Er waren workshop over zorgtoeslag, minimaregelingen en energiebesparing. Deze laatste werd verzorgd door onze energiecoach.

Huurders maakten kans op  waterbesparende douchekop

Om 19:00 uur druppelde langzaam alle mensen binnen en namen een kijkje bij de vele partijen die aanwezig waren. Ook de Huurdersfederatie was met een stand vertegenwoordigd. Mensen konden geïnformeerd worden over wat wij doen voor de huurders en ook maakten ze kans op een waterbesparende douchekop door mee te doen aan onze prijsvraag. Vele waagden een gok op de volgende vraag: Hoeveel liter water bespaart een gemiddeld huishouden (2,2 personen) in een jaar met een waterbesparende douchekop? De antwoorden liepen uiteen. En uiteindelijk wist Lisa van Rooden het juiste antwoord te geven. Een gemiddeld huishouden bespaart 7400 liter met een waterbesparende douchekop.

Primeur filmpje bij workshop energiebesparing 

Bij de workshop Energiebesparing konden deelnemers kans maken op een Ledlamp. Door het meedoen aan een moeilijke quiz werd de kennis over energiebesparing op de proef gesteld. Een nieuw onderdeel van de presentatie was het pas verschenen filmpje van de Huurdersfederatie. Deelnemers kregen de primeur van dit nieuwe element wat wordt toegevoegd aan de workshop.

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief