https://www.huurdersfederatie.nl

Kiezer wil meer sociale huurwoningen en betaalbare huurprijzen

Een meerderheid van de Nederlanders wil dat er een ander beleid omtrent huren wordt gevoerd. Dit blijkt uit een analyse van het woonkieskompas.

Meer nieuwe huurwoningen

63% wil dat de betaalbaarheid van de woningen wordt verbeterd door de huren te bevriezen in de sociale huursector. Ook moeten er meer sociale huurwoningen bijgebouwd worden.55% procent van de Nederlanders geeft aan dat sociale huur prioriteit moet krijgen bij nieuwbouw. 59% geeft aan dat middeninkomens ook terecht zouden moeten kunnen in een sociale huurwoning. Tot slot vinden Nederlanders het niet terecht dat verhuurders van een vrije sector woning de huurprijs mogen betalen.

Woonkieskompas 

Het WoonKieskompas is inmiddels al ruim 70.000 keer bezocht. Op Woonkieskompas kunnen mensen kijken welke partij het beste bij hen past omtrent het onderwerp wonen en huren. De website is ontstaan uit een samenwerking tussen Vereniging Eigen Huis , De Woonbond, Aedes en Kieskompas.  Naar aanleiding van de ingevulde resultaten heeft de website een analyse uitgevoerd. Deze resultaten zijn gewogen naar geslacht, leeftijd, opleiding, provincie en stemgedrag. Dit is gedaan om de data ten aanzien van deze kenmerken representatief te maken voor Nederland.

×