nieuws

dinsdag 16 maart 2021

Kiezer wil meer sociale huurwoningen en betaalbare huurprijzen

Een meerderheid van de Nederlanders wil dat er een ander beleid omtrent huren wordt gevoerd. Dit blijkt uit een analyse van het woonkieskompas.

Meer nieuwe huurwoningen

63% wil dat de betaalbaarheid van de woningen wordt verbeterd door de huren te bevriezen in de sociale huursector. Ook moeten er meer sociale huurwoningen bijgebouwd worden.55% procent van de Nederlanders geeft aan dat sociale huur prioriteit moet krijgen bij nieuwbouw. 59% geeft aan dat middeninkomens ook terecht zouden moeten kunnen in een sociale huurwoning. Tot slot vinden Nederlanders het niet terecht dat verhuurders van een vrije sector woning de huurprijs mogen betalen.

Woonkieskompas 

Het WoonKieskompas is inmiddels al ruim 70.000 keer bezocht. Op Woonkieskompas kunnen mensen kijken welke partij het beste bij hen past omtrent het onderwerp wonen en huren. De website is ontstaan uit een samenwerking tussen Vereniging Eigen Huis , De Woonbond, Aedes en Kieskompas.  Naar aanleiding van de ingevulde resultaten heeft de website een analyse uitgevoerd. Deze resultaten zijn gewogen naar geslacht, leeftijd, opleiding, provincie en stemgedrag. Dit is gedaan om de data ten aanzien van deze kenmerken representatief te maken voor Nederland.

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief