nieuws

maandag 25 maart 2019

Komt u in aanmerking voor bevriezing of verlaging huur?

Ongeveer 300.000 huurders komen in aanmerking voor het bevriezen of verlagen van hun huur. Huurders met een hoge huur en een laag inkomen kunnen via een checklist van de Woonbond kijken wat voor hun van toepassing is.

Ter compensatie 

Afgelopen jaren zijn de huurprijzen flink gestegen. De Woonbond heeft met koepelorganisatie van de woningcorporaties Aedes afgesproken dat huurders daar compensatie voor kunnen aanvragen. Een voorwaarde hiervoor is dat huurders wel een relatief laag inkomen hebben, onder de 38.035 per huishouden, en dat de maandelijkse huur 720,42 euro of hoger is. Ook huurders met een huurprijs boven de sociale huurgrens en een inkomen tot 38.050 euro kunnen een huurbevriezing krijgen.

Voorbeeldbrief voor woningcorporatie 

Huurders die de checklist van de Woonbond invullen moeten de volgende vragen beantwoorden over de hoogte van de huur. En daaruit kan worden afgeleid of een huurder in aanmerking komt voor een huurverlaging of huurbevriezing. Mocht dat het geval zijn, dan krijgt een huurder een voorbeeldbrief die hij of zij naar de woningcorporatie kan sturen.

meer nieuws..

donderdag 18 juli 2019

Let op gewijzigde openingstijden

donderdag 18 juli 2019

Tweede kamer wil bescherming voor huurders in onzuinige woningen

Ziet u de gasrekening stijgen, maar weigert uw verhuurder om de woning te verduurzamen? De Tweede Kamer wil hier verandering...

maandag 24 juni 2019

Overlast van mijn buren. Wat nu?

Het is belangrijk om te wonen in een prettige buurt. Hierbij is het erg vervelend als u overlast ervaart van...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

captcha