nieuws

maandag 25 maart 2019

Komt u in aanmerking voor bevriezing of verlaging huur?

Ongeveer 300.000 huurders komen in aanmerking voor het bevriezen of verlagen van hun huur. Huurders met een hoge huur en een laag inkomen kunnen via een checklist van de Woonbond kijken wat voor hun van toepassing is.

Ter compensatie 

Afgelopen jaren zijn de huurprijzen flink gestegen. De Woonbond heeft met koepelorganisatie van de woningcorporaties Aedes afgesproken dat huurders daar compensatie voor kunnen aanvragen. Een voorwaarde hiervoor is dat huurders wel een relatief laag inkomen hebben, onder de 38.035 per huishouden, en dat de maandelijkse huur 720,42 euro of hoger is. Ook huurders met een huurprijs boven de sociale huurgrens en een inkomen tot 38.050 euro kunnen een huurbevriezing krijgen.

Voorbeeldbrief voor woningcorporatie 

Huurders die de checklist van de Woonbond invullen moeten de volgende vragen beantwoorden over de hoogte van de huur. En daaruit kan worden afgeleid of een huurder in aanmerking komt voor een huurverlaging of huurbevriezing. Mocht dat het geval zijn, dan krijgt een huurder een voorbeeldbrief die hij of zij naar de woningcorporatie kan sturen.

meer nieuws..

dinsdag 7 mei 2019

Gemeente Emmen zet huurders in de kou door stopzetten subsidie Huurdersfederatie

De Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe kan zich niet langer inzetten voor huurders van commerciële verhuurders omdat de subsidie van de gemeente...

donderdag 2 mei 2019

Hoe (brand)veilig is de woning van een huurder?

Weten huurders wat ze moeten doen als er brand uitbreekt? En kunnen ze hun woning op tijd verlaten? Deze vragen...

donderdag 25 april 2019

Hij komt er weer aan.... De jaarlijkse huuraanpassing

Huurders van Lefier hebben deze week een brief ontvangen met een aankondiging van de jaarlijkse huuraanpassing. Vorig jaar is de...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief