nieuws

dinsdag 26 februari 2019

Krijgen gezinnen straks meer kans op een sociale huurwoning?

De inkomensgrens waarmee gezinnen in aanmerking kunnen komen voor een sociale huurwoning moet omhoog, terwijl hij voor een eenspersoonhuishoudens omlaag moet. Dit staat in de nieuwe woningmarktplannen van het kabinet.

Afhankelijk van samenstelling huishouden

Minister Ollongren wil de inkomensgrens voor sociale huur laten afhangen van de samenstelling van het huishouden. Dit betekent dat gezinnen die meer verdienen dan de inkomensgrens van 38.000 euro straks een goedkopere huurwoning kunnen krijgen. Eenpersoonshuishoudens komen er minder goed van af. Voor hen gaat de inkomensgrens omlaag en daardoor komen zij minder snel in aanmerking voor een sociale huurwoning.

Noodknop voor huurwoningen in vrije sector 

Met deze plannen wil het kabinet dat niet méér Nederlanders in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Verder wordt er voorgesteld om een ‘noodknop” voor middenhuur in te voeren in gemeenten met enorme huurstijgen in de vrije sector. Met die ‘noodknop’ kunnen gemeenten een maximumhuurprijs vaststellen voor een vrijesectorwoning, gebaseerd op een percentage van de WOZ-Waarde. Deze maatregel gaat alleen gelden voor nieuw te verhuren woningen.

Toewijzing moet gebaseerd zijn op slaagkansen

De Woonbond en Aedes vinden het een slechte zaak dat eenpersoonshuishoudens de dupe zijn. Dit geven ze aan in een reactie aan het AD. Voornamelijk omdat deze groep vaak een probleem heeft met het vinden van een woning. Verder vinden zij dat de toewijzing van woningen gebaseerd moet zijn op de werkelijke slaagkansen van huishoudens op de woningmarkt, niet op een uit de lucht gegrepen beoogde omvang van de doelgroep.

 

meer nieuws..

dinsdag 7 mei 2019

Gemeente Emmen zet huurders in de kou door stopzetten subsidie Huurdersfederatie

De Huurdersfederatie Zuidoost Drenthe kan zich niet langer inzetten voor huurders van commerciële verhuurders omdat de subsidie van de gemeente...

donderdag 2 mei 2019

Hoe (brand)veilig is de woning van een huurder?

Weten huurders wat ze moeten doen als er brand uitbreekt? En kunnen ze hun woning op tijd verlaten? Deze vragen...

donderdag 25 april 2019

Hij komt er weer aan.... De jaarlijkse huuraanpassing

Huurders van Lefier hebben deze week een brief ontvangen met een aankondiging van de jaarlijkse huuraanpassing. Vorig jaar is de...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief