nieuws

dinsdag 26 februari 2019

Krijgen gezinnen straks meer kans op een sociale huurwoning?

De inkomensgrens waarmee gezinnen in aanmerking kunnen komen voor een sociale huurwoning moet omhoog, terwijl hij voor een eenspersoonhuishoudens omlaag moet. Dit staat in de nieuwe woningmarktplannen van het kabinet.

Afhankelijk van samenstelling huishouden

Minister Ollongren wil de inkomensgrens voor sociale huur laten afhangen van de samenstelling van het huishouden. Dit betekent dat gezinnen die meer verdienen dan de inkomensgrens van 38.000 euro straks een goedkopere huurwoning kunnen krijgen. Eenpersoonshuishoudens komen er minder goed van af. Voor hen gaat de inkomensgrens omlaag en daardoor komen zij minder snel in aanmerking voor een sociale huurwoning.

Noodknop voor huurwoningen in vrije sector 

Met deze plannen wil het kabinet dat niet méér Nederlanders in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Verder wordt er voorgesteld om een ‘noodknop” voor middenhuur in te voeren in gemeenten met enorme huurstijgen in de vrije sector. Met die ‘noodknop’ kunnen gemeenten een maximumhuurprijs vaststellen voor een vrijesectorwoning, gebaseerd op een percentage van de WOZ-Waarde. Deze maatregel gaat alleen gelden voor nieuw te verhuren woningen.

Toewijzing moet gebaseerd zijn op slaagkansen

De Woonbond en Aedes vinden het een slechte zaak dat eenpersoonshuishoudens de dupe zijn. Dit geven ze aan in een reactie aan het AD. Voornamelijk omdat deze groep vaak een probleem heeft met het vinden van een woning. Verder vinden zij dat de toewijzing van woningen gebaseerd moet zijn op de werkelijke slaagkansen van huishoudens op de woningmarkt, niet op een uit de lucht gegrepen beoogde omvang van de doelgroep.

 

meer nieuws..

donderdag 18 juli 2019

Let op gewijzigde openingstijden

donderdag 18 juli 2019

Tweede kamer wil bescherming voor huurders in onzuinige woningen

Ziet u de gasrekening stijgen, maar weigert uw verhuurder om de woning te verduurzamen? De Tweede Kamer wil hier verandering...

maandag 24 juni 2019

Overlast van mijn buren. Wat nu?

Het is belangrijk om te wonen in een prettige buurt. Hierbij is het erg vervelend als u overlast ervaart van...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

captcha