https://www.huurdersfederatie.nl

Laatste huurders van Nicolaiflats in Emmermeer verhuizen naar tijdelijke woning

De laatste bewoners van de Nicolaiflats in Emmermeer verhuizen naar een tijdelijke woning. Lefier helpt de huurders versneld aan een nieuwe woning, omdat er veel inbraken zijn in de twee complexen aan de Meerstraat en Nijkampenweg. Onder andere delen van de waterleiding en koperwerk werd er gestolen.

Sloop van 48 woningen 

Vorig jaar besloot Lefier dat de flats en 8 aangrenzende grondgebonden woningen gesloopt moesten worden. De flats en huizen waren gedateerd en slecht geïsoleerd. Lefier heeft de huurders geholpen aan vervangende huisvesting en dat ging sneller dan gedacht. De flats zijn inmiddels voor een groot deel leeg. Dit had een grote aantrekkingskracht op inbrekers. Volgens Lefier is dit een vervelende situatie voor de huurders die nog in de flat wonen. Daarom gaan ze de huurders sneller overplaatsen naar een andere woning. Ook een hotel, vakantiehuis of wisselwoning is een optie.

Het is nog niet bekend of de sloop van de flats naar voren wordt geschoven door Lefier. In eerste instantie staat dit gepland voor eind 2024.
×