nieuws

woensdag 29 januari 2020

Lagere stijging huurprijs bij huurwoningen van corporaties

Het wetsvoorstel wijziging huursomstijging is zowel door de Tweede als eerste kamer aangenomen. Hiermee is de lagere huursomstjging die de Woonbond en Aedes hebben afgesproken in het Sociaal Huurakkoord verankerd in de wet.

Minder grote huurstijgingen 

Bij de lagere huursomstijging gaat het om de gemiddelde huurstijging van alle sociale huurwoningen van een corporatie. In het sociaal huurakkoord staat vastgelegd dat huurprijzen van sociale huurwoningen van een corporatie gemiddeld maximaal met inflatie stijgen. Voor 2020 is de inflatie 2,6%. Een uitzondering op de regel voor corporaties is dat alleen in samenspraak met de lokale huurdersorganisaties mag worden afgeweken van de regel. De huursomstijging mag dan maximaal 1% boven inflatie liggen, om noodzakelijke investeringen in nieuwbouw of herstructurering te doen.

Betere betaalbaarheid 

De wetswijziging is goed nieuws voor de betaalbaarheid van huurwoningen. De huren voor veel zittende huurders van een sociale huurwoning gaan minder snel omhoog. Volgens Paulus Jansen, directeur van de Woonbond is het goed dat de jaarlijkse huurstijging bij corporatie hiermee verder aan banden is gelegd. De betaalbaarheid van huurwoningen in de sociale sector staat namelijk al een tijdje onder druk.

Voor de particuliere verhuurder is er geen beperking opgelegd. De verhuurderkoepels wilde niet in gesprek met Aedes en de Woonbond over het sociaal huurakkoord.

meer nieuws..

donderdag 16 juli 2020

Let op gewijzigde openingstijden

Het kantoor van de Huurdersfederatie heeft gewijzigde openingstijden i.v.m de zomervakantie. Bekijk ze hier. 

donderdag 16 juli 2020

Huurcommissie opent registratiepunt voor huurders die huur niet meer kunnen betalen door coronacrisis

Kunt u de huur niet meer betalen door de coronacrisis? Denkt uw verhuurder niet mee aan een oplossing? De Huurcommissie...

dinsdag 23 juni 2020

Oproep: Stuur een brief naar minister Ollongren om de huurverhoging te stoppen

Zoals u heeft meegekregen, worden per 1 juli de huur van uw huurwoning verhoogd en bij de vrije sector is...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief