https://www.huurdersfederatie.nl

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten getekend door Lefier, aannemer Wolken, ontwikkelaar Walda en wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen. Volgende week dinsdag 21 juni om 14:00 uur wordt officieel het bouwbord onthuld.

Wens komt in vervulling

Bewoners van Zwartemeer kunnen niet wachten totdat de bouw begint. Het is een grote wens van hen om lang te blijven wonen in hun vertrouwde woning, en daar zijn geschikte woningen voor nodig. Die worden nu gebouwd. De woningen komen in een hofje te staan met de naam Verveendershof. Deze naam is een verwijzing naar zware grond, want in de veenkolonie werd vroeger zware arbeid in het veen verricht.

De Dorpsraad van Zwartemeer heeft een belangrijke rol in het project. Volgens Lies Hemme, bestuurslid van de Dorpsraad Zwartemeer heeft de uitwerking van de plannen wat tijd gekost. Maar ze is wel trots op het resultaat. ”De woningen sluiten naadloos aan op de behoeften van de toekomstige bewoners. Bovendien is het sociale aspect geborgd door een gemeenschappelijke tuin tussen de woonblokken die gezamenlijk wordt onderhouden. Voor dergelijke zaken hebben wij ons hard gemaakt.”

Startsein op dinsdag 21 juni: 14:00 uur 

Het startsein wordt gegeven met het onthullen van het bouwbord en een inloopmarkt in dorpshuis de Meerstal. Heeft u belangstelling voor een woning? Dan kunt u zich inschrijven op de website van Thuiskompas. Op een later tijdstip volgt specifieke informatie en inschrijving voor het project. Details en huurprijzen worden na oplevering van de woningen bekendgemaakt.

×