https://www.huurdersfederatie.nl

Lefier verduurzaamt 75 appartementen in Vissershoekflat Angelslo

Lefier is gestart met het verduurzamen van 75 appartementen aan de Oude Meerdijk in Emmen. Het complex wordt grondig aangepakt door Buursema Bouwbedrijf en is na de werkzaamheden energiezuinig, opnieuw geschilderd en klaar voor de toekomst. Er is begonnen met het vernieuwen van de keuken en/of het sanitair in het grootste deel van de appartementen. Daarnaast zijn ook de werkzaamheden gestart om de woning energiezuinig te maken.

Welke werkzaamheden worden er verricht? 

De werkzaamheden rondom de verduurzaming nemen enkele maanden in beslag. Alle kozijnen worden voorzien van HR++ glas, er wordt gevelisolatie aangebracht, de mechanische ventilatie wordt voorzien van C02 – melders. Op het dak komen zonnepanelen. Verder krijgt het appartementencomplex aan de binnen-en buitenzijde een nieuwe kleur. Bewoners konden zelf een keuze maken uit twee kleurvoorstellen.

Tijdens de uitvoering zijn er twee rustwoningen in het complex beschikbaar waar bewoners kunnen verblijven als de werkzaamheden in hun eigen appartement voor overlast zorgen.

Wat is het resultaat voor de huurders? 

De woningen hebben na de werkzaamheden energielabel A. Voor de bewoners betekent dit een lagere energierekening en natuurlijk meer wooncomfort. Bovendien profiteren alle bewoners van de zonnepanelen: Elk appartement is gekoppeld aan de zonne-installatie en de opbrengst daarvan draagt bij aan een nog lagere energierekening. Los van de jaarlijkse huuraanpassing in juli krijgen de huurders na de verduurzaming niet te maken met een extra verhoging van de huurprijs.

×