nieuws

maandag 7 februari 2022

Let op! Binnenkort ontvangt u weer bericht over de WOZ waarde van uw woning

In de eerste maanden van het nieuwe jaar ontvangen huurders weer een WOZ-beschikking van de gemeente. Een belangrijk document, omdat de maximaal toegestane huurprijs mede afhankelijk is van de WOZ-waarde.

Waar kan ik de WOZ-waarde zien? 

Ieder jaar stuurt de gemeente u informatie over gemeentelijke heffingen (bijvoorbeeld afvalstoffenheffing). In dat bericht staat ook de WOZ-waarde van uw huurwoning. U ontvangt deze informatie per post of digitaal. Heeft u in Mijnoverheid gekozen om alle post van de overheid online te ontvangen? Houd dan de Berichtenbox van Mijnoverheid goed in de gaten.

Waarom is de WOZ-waarde belangrijk voor Lefier-huurders? 

Elke sociale huurwoning heeft een maximaal toegestane huurprijs. Voor een deel bepaald de WOZ-waarde hoe hoog deze huurprijs is. Indirect heeft de WOZ-waarde dus invloed op de huurprijs van uw huurwoning.

Het is belangrijk dat u weet wat de WOZ-waarde van uw sociale huurwoning is. Betaalt u een huur die dicht in de buurt komt van de maximale huurprijs? Dan kan een lagere WOZ-waarde ervoor zorgen dat de ‘maximaal toegestane huurprijs’ lager wordt dan de huur die u nu betaalt. Is dit aan de orde? Dan moet de verhuurder uw huur verlagen. Als u verhuurder weigert om dit te doen, dan kunt u naar de Huurcommissie om de huurverlaging af te dwingen.

meer nieuws..

donderdag 30 juni 2022

Moeite met aanvragen energietoeslag? Vraag hulp!

Het is mogelijk om bij de gemeente Emmen energietoeslag aan te vragen als u deze niet automatisch hebt ontvangen. Lukt...

woensdag 29 juni 2022

Rookmelders verplicht: Alles wat u moet weten!

Rookmelders zijn per 1 juli verplicht op alle verdiepingen in uw woning. Een rookmelder zorgt ervoor dat u bij brand...

donderdag 16 juni 2022

Lefier start met bouw 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van 8 levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. Op woensdag 16 juni zijn de contracten...

Mis niets van de Huurdersfederatie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief