https://www.huurdersfederatie.nl

Let op! Binnenkort ontvang je weer bericht over de WOZ waarde van uw woning

In de eerste maanden van het nieuwe jaar ontvangen huurders weer een WOZ-beschikking van de gemeente. Een belangrijk document, omdat de maximaal toegestane huurprijs mede afhankelijk is van de WOZ-waarde.

Waar kan ik de WOZ-waarde zien? 

Ieder jaar stuurt de gemeente je  informatie over gemeentelijke heffingen (bijvoorbeeld afvalstoffenheffing). In dat bericht staat ook de WOZ-waarde van jouw huurwoning. Je ontvangt deze informatie per post of digitaal. Heb je  in Mijnoverheid gekozen om alle post van de overheid online te ontvangen? Houd dan de Berichtenbox van Mijnoverheid goed in de gaten.

Waarom is de WOZ-waarde belangrijk voor Lefier-huurders? 

Elke sociale huurwoning heeft een maximaal toegestane huurprijs. Voor een deel bepaald de WOZ-waarde hoe hoog deze huurprijs is. Indirect heeft de WOZ-waarde dus invloed op de huurprijs van jouw huurwoning.

Het is belangrijk dat je weet wat de WOZ-waarde van jouw sociale huurwoning is. Betaal je een huur die dicht in de buurt komt van de maximale huurprijs? Dan kan een lagere WOZ-waarde ervoor zorgen dat de ‘maximaal toegestane huurprijs’ lager wordt dan de huur die je nu betaalt. Is dit aan de orde? Dan moet de verhuurder jouw huur verlagen. Als je verhuurder weigert om dit te doen, dan kun je naar de Huurcommissie om de huurverlaging af te dwingen.

Bezwaar maken? 

Ben je het niet eens met de WOZ – Waarde van jouw huurwoning? Dit kan zijn, omdat hij bijvoorbeeld te hoog is. Dan kan je binnen 6 weken bezwaar maken. We hebben een modelbrief die je hiervoor kan gebruiken. 

×